nlc.hu
Szabadidő
Benkó Dixieland Band koncert

Benkó Dixieland Band koncert

A Gyermekünk az Életünk Alapítvány jótékonysági gálát szervez a Szent László Kórház gyermekei javára, valamint az Országos Mentõszolgálat részére életmentõ mûszerek beszerzéséhez.

A jótékonysági koncert a Zeneakadémia nagytermében, 2005. október 16-án vasárnap este 19. 00 órakor kerül megrendezésre a sokak által közismert Benkó Dixieland Band együttes és Pege Aladár közreműködésével.

A Gyermekünk az Életünk Alapítvány célul tűzte ki, hogy segítséget nyújt a Szent László Kórháznak, illetve országosan minden mentőállomásnak, hogy műszerezettségük növelésével, munkakörülményeinek javításával minden gyermek és felnőtt számára megadhassák ugyanazokat az életbenmaradási esélyeket, mint más fejlett országokban.

A Gyermekünk az Életünk Alapítvány 2002. január hónap óta működik, gyűjt adományokat egészségügyi intézmények számára. Az Alapítvány működése óta 90 816 886 Ft értékben adományozott életmentő műszereket (infúziós pumpákat, Weinann típusú lélegeztető gépeket) gyermekkórházak, illetve mentőállomások részére.
A Szent László Kórház is napi küzdelmet folytat, műszerezettség hiányában a gyógyítás minden területén! Ilyen műszer, pl. a infúziós pumpa, amely szükséges a műtőben, a betegágy mellett, szállításoknál egyaránt.
Az állandó működés következtében a meglévő kevés műszer hamar elhasználódik. A jótékonysági est alkalmával a Szent László Kórház részére 5 db infúziós pumpa kerül átadásra a helyszínen, összesen 2 000 000 forint értékben, valamint az Országos Mentőszolgálat részére 4 db korszerű lélegeztető gép
8 000 000 forint értékben.
Az egészségügyi intézmények gazdasági helyzete nem teszi lehetővé a műszerek pótlását, cseréjét. A napi gyógyításhoz szükséges eszközök biztosítása is gondot okoz! Műszerek hiányában a kiváló felkészültségű orvos is kevés gyermekeink megmentéséhez, a szenvedés megszüntetéséhez, az egészség helyreállításához!

Az életmentő készülékek a színpadon lesznek felállítva, és a Szent László Kórház, illetve az Országos Mentőszolgálat képviselői veszik át őket az este folyamán.


Az este menete a következő:

• 19.00 órakor – rövid megnyitó beszéd, a fellépők felkonferálása
• 19.10 órakor – koncert (kb. 80 perc, szünet nélkül)
• 20.30 órakor –  állófogadás

Helyszín: Zeneakadémia nagyterme, Budapest, VI. kerület, Liszt Ferenc tér 8.

Időpont: 2005. október 16. 19.00.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top