Hozzávalók:
30 dkg gomba
10 dkg csicseriborsó
2-3 evőkanál hidegen sajtolt olaj vagy tiszta vaj (ghi)
1 nagy fej vöröshagyma
1-2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
tengeri só, bors, sáfrány
Elkészítése:
A gombát tisztítsd meg és vágd fel vékony szeletekre. A karikára vágott vöröshagymát kevés olajon vagy ghin pirítsd meg, add hozzá a gombát és párold néhány percig. Szórd meg egy-két evőkanál liszttel, és öntsd fel kb. fél liter vízzel (vagy zöldségleves-lével), ízesítsd fűszerekkel, és forrald fel a levest. Ekkor vedd le a tűzről, és egy botturmix segítségével pürésítsd. Visszatéve a tűzhelyre add hozzá a csicseriborsót, és kb. 20 percig amíg a borsó megpuhul -, gyakori kevergetéssel főzd tovább.