Hozzávalók:
egy doboz nem krémes mirelit spenót
1 fej vöröshagyma
1 kiskanál olivaolaj
nagyobb tonhal vagy lazacszeletek
1 db citrom
1 evőkanál friss gyömbér lereszelve
tengeri só, szerecsendió, szójaszósz
Elkészítése:
Engedd fel a mirelit spenótot, majd rövid idő alatt párold meg. Vágd fel apróra a vöröshagymát, és kevés olajon párold meg. Szórd bele a spenótot és ízesítsd a fűszerekkel (só, szerecsendió). Főzd addig, amíg a spenótban maradt lé teljesen elpárolog, majd tedd félre a tűzhelyről.
A halszeleteket fektesd egy tányérra, locsold meg egy kevés szójaszósszal, tegyél rá egy-két kanál spenótot és tekerd fel.
A haltekercseket fektesd szorosan egymás mellé egy jénai tálba. A citrom levét facsard ki, adj hozzá egy-két evőkanál vizet és a reszelt gyömbért. A lé felével locsold meg a halakat, majd fedd le alufóliával és előmelegített sütőbe, 15-20 percig süsd. A sütésidő felénél locsold rá a maradék páclét is.