nlc.hu
Gasztro
A Philadelphia története

A Philadelphia története

Az emberiség írott történetében nincs arra vonatkozó adat, hogy mikor és hogyan készítettek elõször sajtot. A Philadelphia sajtról viszont tudjuk, hogy született!





Megszületik az első krémsajt

1880 – A.L. Reynolds, New York-i sajtkereskedő szerződést köt a krémsajt megalkotójával, és megalapítja a Philadelphia márkát.

1903 – A Phenix Cheese Company megvásárolja a Philadelphia márkát

1928 – A Phenix Cheese Company és a Kraft Cheese Company egyesül. Az egyesülés jelentős Philadelphia krémsajt gyártáskapacitás-növekedéssel jár.

1940-1949 – A Kraft-Phenix Cheese Company a Philadelphia krémsajtra vonatkozóan új előállítási eljárást dolgoz ki és szabadalmaztat. Az eljárásnak köszönhetően a termék kiemelkedő minősége folyamatosan garantálhatóvá válik.
1956 – A Philadelphia az első kereskedelmi forgalmazás céljából gyártott krémsajt Ausztráliában.

1960 – 2005 A Philadelphia elterjed a világban (Anglia, Németország, Olaszország, Spanyolország, Belgium, Venezuela, Mexikó, Argentína, Brazília…). Napjainkban világszerte számos ízben és kiszerelésben kapható.

2005 – A Philadelphia megérkezik Magyarországra. A Magyarországon forgalomba kerülő termékeket Németországban, Fallingbostelben gyártják.

1872 –


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Hogyan lehet egy márkának nemzetközi hírneve több, mint 120 év után is?

Gondolj a minőségre!
 




A tehéntejre szigorú törvényi előírások vonatkoznak. Amikor a tej a tejszínnel együtt megérkezik a Philadelphia gyárba, a biztonság kedvéért mind a kettőt még egyszer megvizsgálják. A laborban a kivett minták fehérje-, zsír- és szárazanyag-tartalmát, és természetesen tisztaságát is tesztelik. Ha a teszt eredménye kifogástalan, megkezdődik a Philadelphia gyártása – a legmodernebb berendezésekkel és a legszigorúbb higiéniai feltételek mellett. A teljes gyártási folyamat alatt rendszeresen többször is mintákat vesznek. Az előző napi termékeket is újra behatóan felülvizsgálják. Sőt, az eltarthatósági idő közepén és végén vett, úgynevezett tartalékminta révén még visszamenőleg is a legpontosabban ellenőrzik a Philadelphia minőségét.

A Philadelphia krémsajtot újrahasznosítható műanyag dobozokba csomagolják. Az alufóliával lezárt dobozok még egy kiegészítő műanyag tetőt is kapnak, amely megkönnyíti a csomagolás visszazárását.

Az eredeti csomagolásban, jó hűtés mellett (4-8 °C) a Philadelphia néhány hétig eltartható.

Olvass el mindent a Philadelphiáról!»


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top