nlc.hu
Gasztro
Sajt vagy nem sajt?

Sajt vagy nem sajt?

Nem tudom, te mit gondolsz a krémsajtokról, de nekem parázs vitát kellett vívnom a családommal, hogy elmagyarázzam nekik, a Philadelphia krémsajt, és nem tejszínkrém.





– Anyu! Egy sajt nem ilyen finom! – mondta a kisfiam, aki egyébként nem szereti a sajtokat.

Elmagyaráztam, hogy a krémsajt átmenet a sajtok és a savanyított tejtermékek között. Éppen ez a semleges íz, és a frissessége az, amitől akár süteményhez, akár főzéshez, de még szendvicsalapnak is alkalmas. Érdekesség, hogy a nálunk túróféléknek nevezett termékek, a krémsajtok is mind a friss sajt kategóriába tartoznak. Valójában a nevüket a zsírtartalmuk alapján határozzák meg, illetve a szemcséik alapján, valamint aszerint, hogy sózott vagy natúr ízesítésűek-e?
Különlegessége abból fakad, hogy érlelés nélkül készül, és azonnal fogyasztható. Hátránya, hogy nem áll el túl sokáig, de nálunk ez nem igazán okozott problémát, sőt!

Együtt készítettük el a szendvicseket az iskolai uzsonnához. Egy finom friss ropogós zsemle, egy kis Philadelphia, friss paradicsom szeletek. Ez az alap. Azután kerülhet bele bármilyen felvágott. Azóta már kitaláltunk néhány változatot. A szalámisat, a sonkásat, a kolbászosat, tonhalasat, bár ez utóbbi az iskolában nem aratott osztatlan sikert. Nem baj. A halas azóta a vacsorai menüt egészíti ki.

Most már mindegy, hogy a neve sajt, vagy nem, a lényeg, hogy jól kenhető és finom.


További érdekességek!»



Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top