Az előkelő avokádó, olívaolaj és szőlő után az új szuperélelmiszer valami egész más. Egy olyan zöldség veszi át a korábbi slágerek helyét, mely rendkívül szerény helyet foglalt el idáig konyhánkban, pedig rendszeresen találkozunk vele, és ez nem más, mint a káposzta. A séfek azért ajánlják, mert roppant sokoldalú, és nem csak brilliánsan veszi át a pácok és fűszerek ízét, hanem tovább is fokozza azokat. Az orvosok pedig számos áldásos tulajdonsága miatt méltatják.
A káposzta rostokban gazdag, sok K-vitamint, C-vitamint és folsavat tartalmaz. Emellett olyan nyomelemek is megtalálhatók benne, mint a mangán, B6-vitamin, kalcium, kálium, A-vitamin, vas és riboflavin. Képes csökkenteni a koleszterinszintet, a szervezet gyulladásait, valamint a szívproblémák kockázatát, segít a rák elleni küzdelemben és még látásunkra is jó hatással van.