nlc.hu
Család
Öltözz össze a lányoddal

5 tipp, hogy stílusosan összeöltözz a lányoddal

Az anya-lánya összeöltözés nemcsak a divat miatt ajánlott, hanem azért is, mert erősíti a kötődést a gyerek és szülő között.

A divat sokkal több, mint a ruhák és ékszerek összehangolása, kapcsolódást jelent a környezetünkkel és generációkat köthet össze. Az önkifejezés módja az, hogy mit veszünk fel, és milyen kiegészítőket választunk a ruháinkhoz – és még közös élmény is válhat belőle, ami erősíti az anya és lánya közötti kötődést.

Minden kislány olyan akar lenni, mint az édesanyja, amikor felnő. A gyerek szinte minden tekintetben utánozza az anyját, különösen, ha öltözködésről van szó, mert ez is segíthet neki elképzelni saját magát felnőttként. Ezért is van, hogy a gyerekek imádnak összeöltözni az anyukájukkal. A szülő-gyerek közös divatélménye túlmutat a puszta öltözködésen, összeköti a család múltját, jelenét és jövőjét, örök emlék maradhat anyának és lányának.

Manapság már sokkal könnyebb dolgunk van, mint a nagymamáinknak anyáinkkal, hiszen rengeteg stílus vált elérhetővé az internetnek köszönhetően. Nemcsak a ruházkodásban, de az ékszerek terén is kapcsolódhatunk a lányainkkal, csak pár alapelvet érdemes szem előtt tartani, hogy minél stílusosabban öltözzünk össze a lányunkkal.

1. Vedd figyelembe a saját személyes stílusodat!

Az összeöltözés nem azt jelenti, hogy a gyereket felnőttnek, a felnőttet pedig gyereknek kell öltöztetni, hanem meg kell találni azt az arany középutat, amelyben anyának és lányának is megfelelő lesz a hasonló ruha. Gondold át, hogy elegánsabb vagy lazább stílust tudsz jobban beilleszteni a ruhatáradba és úgy tervezd meg a közös ruhatárat, hogy az illeszkedjen a saját és a gyereked stílusához is.

2. Milyen alkalomra öltözöl?

Általában nem annyira hétköznapokra, hanem inkább ünnepekre, családi fotókra készülnek hasonló ruhákkal az anyák és lányaik, hogy megörökítsék az összetartozást ilyen módon is. Amikor ruhát választasz, mindig az alkalomnak megfelelő mellett dönts, mert hiába néz ki jól egy miniszoknyás párosítás, ha a nagyszülők aranylakodalmára nem illik olyat felvenni.

Forrás: Viverté - Millefiori

Forrás: Viverté – Millefiori

3. Válassz egymást kiegészítő színeket!

Az összeöltözésben nem az a lényeg, hogy ugyanolyan ruhát vegyen fel anya és lánya csak más méretben, hanem az, hogy a két öltözék összeillő legyen, kiegészítsék egymást. Így jó megoldás lehet az is, hogy azonos színű ruhákat veszünk fel, vagy épp az, hogy pont két kontrasztos színben választunk ruhát.

4. Keresd az összhangot!

Olyan anyagokat és mintákat válassz, amelyek összhangban vannak egymással. Lehet más anyagból, más mintával a két ruha, az a fontos csak, hogy ha egymás mellett álltok, akkor passzoljatok egymáshoz. Elég, ha apróságban azonosak a ruhák, például hasonló szabásúak, vagy épp mintában ugyanolyanok, ahhoz, hogy az összeöltözés megvalósuljon.

Forrás: Viverté - Millefiori

Forrás: Viverté – Millefiori

5. Ne feledkezz meg az ékszerekről!

Az ékszerek és kiegészítők – övek, táskák, hajbavalók – ugyanúgy az összeöltözés és stílus részei, mint a ruhák. Figyelj a részletekre, hogy az anya-lánya szett tökéletes legyen. A nyaklánc, fülbevaló, karkötő összepárosításával óriásit lehet dobni az öltözéken, és még hangsúlyosabbá tehető a hasonló ékszerekkel az anya-lánya összhang. Az anya-lánya ékszer ráadásul örök emlék is maradhat, hiszen míg a ruhát kinövi a gyerek, addig az ékszer megmarad. Olyan egy közös ékszer, ami anyáról lányára szállhat, hagyományt teremthet, és erősíti a családi köteléket anyák és lányaik között.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top