nlc.hu
Nyereményjátékok
Aroma, illat, testesség, zamat…

Aroma, illat, testesség, zamat…

Akár egy jó borról is beszélhetnénk, de ezek a szavak egy másik ital szakértõjének szótárából származnak. Egy, a világon mindenhol ismert és fogyasztott italról van szó.

Egy italról, ami élénkít és élvezetet nyújt, egy italról, amelynek szívesen hódolt Rousseau, Diderot, Voltaire és Bonaparte Napóleon; egy italról, amelyről Talleyrand, a francia diplomata és filozófus ezt mondta: „fekete, mint az ördög, forró, akár a pokol, tiszta, mint egy angyal, édes, mint a szerelem.”

Ez az ital a kávé, amely a 17. század első felében hódította meg Európát, és mire a 20. század beköszöntött, Európa első számú italának számított. A kialakult kávéházi kultúra az emberek mindennapjaiba ivódott, értelmiségiek és művészek tömege járt kávéházakba Németországban, Párizsban, Bécsben. Budapest és Prága is számtalan kávéházzal büszkélkedhetett, amelyek jelentős szerepet játszottak a számottevő irodalmi

és művészi mozgalmak kialakulásában. Gondoljunk csak a New York kávéházban székelő Nyugat szerkesztőségére, vagy a Gresham-körre, amelynek művész, képkereskedő, művészeti szakértő tagjai a Gresham kávéházban találkoztak rendszeresen.

A létfontosságú társadalmi és kulturális funkciót betöltő kávéházak kialakulását a zamatos fekete ital népszerűsége hívta életre. A világhódító utat bejárt kávé ma is az egyik legkedveltebb ital, az igazi élvezetre vágyók sosem hagynának ki egy forró, aromás, krémes feketekávét, amihez ma már nem föltétlenül kell kávéházba menni.

A Douwe Egberts otthonunkba hozza a világ kávékülönlegességeit.

Az új, Douwe Egberts Omnia Melange pörkölt kávéban a bársonyos, selymes íz a Douwe Egberts Omnia krémességével, utánozhatatlan aromájával, magas minőségével és élénkítő erejével párosul.

Hogyan érjük mindezt el? Ízvilágát az alacsony hőfokon , hosszú ideig történő, kíméletes, lágy pörkölésnek köszönheti.

Esszpresszó és filterkávéfőzőn elkészítve is tökéletes eredményt nyújt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top