nlc.hu
Trend
Csúnyán megsínyli a szépséged, ha ezt teszed a hőségben

Csúnyán megsínyli a szépséged, ha ezt teszed a hőségben

Aprónak tűnő hibák, mégis rengeteget számítanak: mutatjuk, mivel ártasz igazán a bőrödnek és szépségednek, ha nem figyelsz a hőségben.

A kánikula fokozottan kihat energiaszintünkre, egészségünkre, sőt még megjelenésünkre is. Ezeken a napokon különösen hajlamosak vagyunk fáradtnak, nyúzottnak érezni magunkat, csupán a legritkább esetben és a kivételesen szerencsések élik meg, hogy bombaformában vannak. A hőség speciális odafigyelést igényel annak érdekében, hogy a forró napokat rövidebb és hosszabb távú következmények nélkül vészeljük át, ez alól pedig nem kivétel külsőnk sem. Mutatjuk, milyen klasszikus hibákat érdemes messzire kerülnünk szépségünk megőrzése érdekében.

Nehéz, vastag smink használata

Legjobbat akkor teszünk a bőrünkkel, ha teljesen kerüljük a sminket, legfeljebb némi szempillafestéket vagy szájfényt használunk csupán. Ha mégis úgy érezzük, hogy nem tudjuk elengedni a festékek használatát, jó tudni, hogy a vastag és nehéz smink a kánikulában eltömítheti a pórusokat, ami pattanásokat és bőrirritációt okozhat. A meleg és párás időjárás miatt a smink könnyen megolvadhat, ami zsíros bőrhatást eredményez, arról már nem is beszélve, hogy a hőségben a felvitt festék könnyen elmosódik. Könnyedebb, légáteresztő termékek használata ajánlott erre az időszakra.

Bőrtisztítás elhanyagolása

A kánikulában a bőr gyorsabban szennyeződik és izzad, ami eltömítheti a pórusokat és pattanásokat okozhat. Ilyenkor különösen ajánlott a napi kétszeri alapos bőrtisztítás (reggel és este), mely segít eltávolítani a szennyeződéseket és frissen tartja a bőrt.

Túlzott arcradírozás

Bár rendszeres és alapos tisztítás ajánlott, mégis érdemes kíméletesen sort kerítenünk rá, nem esni túlzásokra a bőrradír használatával, bármennyire is kecsegtető az általa gyorsan elérhető bársonyos és friss hatás. A túl gyakori vagy durva arcradírozás irritálhatja a bőrt, és eltávolíthatja annak természetes védőrétegét. Heti egy-két alkalommal elegendő radírozni az arcot, és inkább gyengéd, kímélő termékeket használjunk.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Naptej mellőzése

A naptej használatának mellőzése az egyik legnagyobb hiba a kánikulában. Az UV-sugarak károsítják a bőrt, az egészségügyi kockázatokon túl előidézhetik a korai öregedést és pigmentfoltokat, valamint ráncokat okozhatnak. Minden bőrtípusnak szüksége van napvédelemre, függetlenül az árnyalattól vagy a bőr természetes melanin tartalmától.

Nem megfelelő hidratálás

A kánikulában a bőr könnyen kiszáradhat, ami fakóvá és ráncossá teheti azt. Fontos a megfelelő vízfogyasztás és a bőr rendszeres hidratálása, hogy fenntartsuk a bőr rugalmasságát és frissességét. A kiszáradt bőr hajlamosabb a károsodásra és az irritációra egyaránt.

Matatás az arcon

Sokszor szinte észre sem vesszük, mégis az arcunkhoz érünk, matatunk rajta, ujjainkkal vagy tenyerünkkel bejárjuk egyes részeit. Teljesen kiiktatni ezeket az ösztönös mozdulatokat persze szinte lehetetlen, érdemes viszont tudatosabbá válni és odafigyelni mozdulatainkra. A gyakori arcérintés piszkos kézzel árt a bőrnek, mivel baktériumokat és szennyeződéseket vihetünk át az arcunkra, ami pattanások kialakulásához vezethet. A hőség miatt ez a kitettség pedig csak még felfokozottabb.

Ez is érdekelhet Nyári bőrápolás Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top