nlc.hu
Aktuális
Tömeges ételmérgezés a turistaparadicsom ötcsillagos szállodájában

Tömeges ételmérgezés a turistaparadicsom ötcsillagos szállodájában

Gyerekek is orvosi ellátásra szorultak.

Több mint 20 turista betegedett meg hétfőn a román tengerparton. Az Olimp nevű üdülőtelepen, egy ötcsillagos szállodában lakó nyaralók lettek rosszul, közülük összesen 11 személyt szállítottak kórházba – számolt be a maszol.ro. Mindannyian rosszullétre, fulladásérzetre, nehézlégzésre panaszkodtak.

A helyszínre 9 mentőautót vezényeltek ki: 24 személyt (11 felnőttet és 13 kiskorút) a helyszínen láttak el a mentők, közülük 11-et  (4 felnőttet és 7 gyereket) pedig kórházba kellett vinni. A betegeket Konstancára szállították.

Legutóbb amúgy 3 évvel ezelőtt volt szállodában súlyos ételmérgezés eset, akkor 47 turista kapott ételmérgezést egy egyiptomi hotelben: 14 észt, 29 orosz és 4 cseh nyaraló lett rosszul a hurghadai szállodájukban, mindnyájukat kórházba szállították. Sok vendég az aznapi vacsorát követően betegedett meg. Akkor az üggyel kapcsolatban a hatóságok őrizetbe vettek 3 szállodai dolgozót. A vendégek életének veszélyeztetése miatt a hotelmenedzser és 2 dolgozó ellen vizsgálatot indítottak, de ők tagadták bűnösségüket. Az egyiptomi turisztikai hatóságok elrendelték a hotel ideiglenes bezárását, felfüggesztették a szálloda igazgatóját tisztségéből, és visszavonták munkavállalási engedélyét. A turistákat pedig más szállodákban helyezték el.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top