nlc.hu
Aktuális
Ételmérgezés: 47 magyar turista került kórházba

47 magyar turista került kórházba ételmérgezési tünetekkel Romániában

Szalmonellafertőzés állhat a háttérben. Vizsgálatot indított a tisztiorvosi szolgálat.

Egy 44-tagú magyarországi turistacsoport, egy idegenvezető és két buszsofőr került kórházba Romániában ételmérgezési tünetekkel, miután herkulesfürdői szálláshelyükön ettek. Hétfő reggel szállították az orsovai városi kórházba az első 12 – gyomorfájásra, hasmenésre és hányingerre panaszkodó – magyarországi beteget – számolt be az MTI. Déltájban azonban megérkezett a turistabusszal a magyarországi csoport többi tagja is, hasonló, ételmérgezési tünetekkel.

Ellátásuk érdekében a kórház teljes személyzetét riadóztatták, sőt otthonról is behívták az orvosokat.

Az egészségügyi szakemberek szalmonellafertőzésre gyanakodtak, amelyet a herkulesfürdői panzióban elfogyasztott vasárnap esti vacsora vagy hétfői reggeli okozhatott.

A magyarországi turisták közül négynél jelentkeztek súlyosabb tünetek, végül azonban egyikük sem szorul tartós kórházi kezelésre, így valamennyien visszatérhettek herkulesfürdői szálláshelyükre.

Az orsovai kórház jelentette az esetet az egészségügyi minisztériumnak, a Krassó-Szörény megyei tisztiorvosi szolgálat pedig vizsgálatot indított az ügyben, hogy kiderítsék a megbetegedések okát.

Egy nappal korábban pedig több mint 20 turista betegedett meg a román tengerparton, az Olimp nevű üdülőtelep egyik ötcsillagos szállodájában. Közülük összesen 11 személyt (4 felnőttet és 7 gyereket) szállítottak a konstancai kórházba. Mindannyian rosszullétre, fulladásérzetre, nehézlégzésre panaszkodtak.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top