nlc.hu
Aktuális
Ellopott gödöllői ház visszaszerzése

Rémálom: ellopták egy nő házát, pereskedhet érte a magyar állammal

Az évtizedek óta külföldön élő nőtől hamis meghatalmazással lopta el családja évszázadok óta birtokolt házát az ingatlanmaffia.

G. Éva hamis meghatalmazással íratta nevére az évtizedek óta külföldön élő Kerti Krisztináék gödöllői házát. A 69 évesen meggyilkolt G. hagyatéki tárgyalása a napokban zajlott, amin Kertiék ügyvédje is részt vett. Az ingatlanjától megfosztott Krisztinának nem jár vissza automatikusan jogos tulajdona – írja a Blikk.

„Ha nem jelentkezik újabb törvényes örökös,

Rémálom: ellopták egy nő házát, pereskedhet érte a magyar állammal

hatvan nap múlva automatikusan a magyar államra száll az ingatlan,

vagyis perrel szerezhetik vissza az otthonukat Krisztináék” – mondta dr. Lepp Erzsébet, Krisztináék jogi képviselője. G. Éva nevén egyébként csak az ellopott gödöllői ingatlan van. „Remélhetőleg a bűncselekményből származó vagyonra a magyar állam nem tart majd igényt. Ha mégis, akkor a bíróságnak kell döntenie” – tette hozzá a család ügyvédje.

Az évtizedek óta Amerikában élő magyar házaspárt

arról értesítette gödöllői szomszédjuk, hogy a nő házához nemrég érkezők a ház új tulajdonosaként mutatkoztak be. Pedig a nő nem adta el a házat, az nagyjából két évszázada a családjáé. Ezután kiderült, hogy egy ismeretlen egy hónappal korábban, március 17-én megvette az ingatlant.

„A csalók egy korrupt ügyvéd segítségével készítettek hamis meghatalmazást, ami kimondja, hogy egy bizonyos ember eljárhat a nevemben. Összeszerkesztették a meghatalmazást és az adásvételi szerződést, ezekkel bementek a földhivatalba, ahol átírták az ingatlant a nevükre” – mondta el Krisztina. A hajdan a gödöllői

Grassalkovich-kastély főkertésze által épített házat

ezután 45 millió forintért passzolta tovább egy ingatlanmaffia, aminek tagjai több házat is eladtak a tulajdonosok tudta nélkül. A csoport 69 éves strómanját, aki papíron megvette a házat Krisztináéktól is, megfojtották, mert állítólag több pénzt követelt a társaitól. Az ügy gyanúsítottjai között ügyvédek és bírósági végrehajtók is vannak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top