nlc.hu
Gasztro
Sárközi Ákos üzemi konyhán tanult meg főzni

Sárközi Ákos üzemi konyhán tanult meg főzni

Sárközi Ákos elárulta, mennyire volt hosszú az út a Michelin-csillagig.

Sárközi Ákos az RTL Konyhafőnök című műsorának köszönhetően országos ismertséget szerzett, az életéről mégis nagyon keveset lehet tudni. Kőbányán egy panelben nőtt fel, kicsi korában elváltak a szülei, édesanyja tanácsára lett szakács, nagymamája Ausztráliában volt szakács, dolgozott üzemi konyhán, főzött Tony Curtisnek és három gyermeket nevel – írja a Blikk.

Sárközi Ákos üzemi konyhán tanult meg főzni

(Fotó: RTL/ Sajtóklub)

“Az iskola után a Váci utcában dolgoztam egy étteremben, ott töltettem a gyakorlatomat. Utána öt évig üzemi konyhán a Dorottya Udvarban, amit akkor nagyon szerettem, és utólag sem bántam meg. Azonban éreztem, hogy szeretnék fejlődni, ezért mindenfelé szétküldtem az önéletrajzomat. Szerencsémre Budapest akkor egyik legjobb éttermébe, az Alabárdosba vettek fel, amely a Budai Várban volt. Bicsár Attila séf mellé kerültem, és egy teljesen más világ nyílt meg előttem. Itt ismerkedtem meg a fine dininggal” – árulta egy a sztárséf.

Sárközi Ákos azt mondja, már megtalálta a munka és a magánélet közti egyensúlyt. Feleségével 3 gyermeket nevelnek, meglátása szerint jól működnek mozaikcsaládként.

Azt is elárulta, jelenleg mire koncentrál:

“A Borkonyhában jelen vagyok, mint executive séf, de van egy remek csapat Puskás Csaba vezetésével, amely nélkülem is remekül tudja működtetni a helyet. Mivel itt olyan sok külföldi vendégünk van, hogy a magyarok teljesen kiszorultak, létrehoztuk pár éve a Texturát, ahol már tulajdonostársként is jelen vagyok. Most elsősorban erre az étteremre koncentrálok, amikor csak tehetem és az időm engedi, bent vagyok. Itt is az a cél, hogy összeálljon egy olyan fiatal csapat, amely nélkülem is tud működni. Azt vallom, a jó vezető megtalálja azokat az embereket, akik nélküle is az elvárt szinten tudnak dolgozni” – mondta Sárközi Ákos.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top