nlc.hu
Életmód
Párizsi olimpia: így néz ki a magyarok szállása

Párizsi olimpia: így néz ki a magyarok szállása

Kiderültek, kik az olimpikonjaink "szomszédai".

Már beköltöztek az első magyar sportolók az olimpiai faluba. Szilágyi Áron a Magyar Olimpiai Bizottság videójában mutatta be a magyar csapat főhadiszállását: “Alapvetően azt mondanám, hogy elég puritán. Funkcionális a helyiség, nincsen sok minden: ruhatároló, egy ágy, egy kisszekrény. Igazából minden megvan, amire egy magyar sportlónak szüksége van”. A háromszoros olimpiai bajnok vívónk azt is elárulta, hogy a magyar olimpiai csapat „szomszédai” a spanyolok, az ausztrálok és az olaszok.

“Nagyon közel van a training center, a konditerem, az edzéshelyszínek, a kantin. Semmi sincs nagy távolságra” – jegyezte meg Szilágyi Áron.

A cselgáncsozó Pupp Réka és Gercsák Szabina is beköltöztek már a párizsi olimpiai faluba. A dzsúdósok vasárnap utaztak el a francia fővárosba a háttérstáb számos tagjával a WizzAir olimpiai festésű gépével. Az MTI beszámolója szerint a sportolók már a reptéren érvényesíthették az akkreditációs kártyáikat, a transzferjáratok kint várakoztak, úgyhogy ki-ki gyorsan eljutott a faluba, illetve a városi szálláshelyére.

Pupp Rékáék amúgy csak Párizsban számítanak az első magyar sportolóknak, mivel a magyar küldöttség két vitorlázója, a világ- és Európa-bajnok Érdi Mária, valamint az Eb-második Vadnai Jonatán már versenyeik helyszínén, Marseille-ben tartózkodik.

Amúgy 5-5 arany-, ezüst- és bronzérmet jósol a magyar küldöttségnek a pénteken kezdődő párizsi olimpián Schmitt Pál, aki 40 évig a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja volt, 21 évig vezette a Magyar Olimpiai Bizottságot, jelenleg pedig a NOB tiszteletbeli tagja. 

Kiemelt fotó:  Aurelien Meunier/Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top