nlc.hu
Aktuális
Párizsi olimpia: ez a 2 sportág érdekli leginkább a magyarokat

Párizsi olimpia: ez a 2 sportág érdekli leginkább a magyarokat

A magyarok 94 százaléka nézi majd az olimpiai versenyeket.

A legtöbb magyar sportrajongót az úszás szögezi a képernyők elé az olimpiai játékok alatt, ezt követi a vízilabda (57 százalék), a labdarúgás (49 százalék), a kézilabda (47 százalék) és az atlétika (44 százalék). A népszerűségi dobogó felső két fokán a nőknél is az úszás (72 százalék), valamint a vízilabda (57 százalék) áll, ezeket azonban az atlétika követi (46 százalék) – derült ki az Allianz Hungária Zrt. felméréséből, amit az MTI tett közzé. Az átlagos magyar  szurkoló 4,7 sportág eseményeire kíváncsi az olimpiai játékok alatt, ám a szám a korral előrehaladva nő: 65 év felett már 5,8 az átlag.

Az olimpiai közvetítéseket legszívesebben családi (34 százalék) vagy baráti (24 százalék) körben élvezik a szurkolók. 

A paralimpiát minden második magyar (56 százalék) kíséri majd figyelemmel, de az 55 év felettiek körében megugrik a népszerűsége – a korcsoport 71 százalékát érdeklik az események.

Ami amúgy a párizsi olimpiai érmeit illeti, az Eiffel-torony korábbi felújítási munkái során keletkezett vashulladék felhasználásával készítették el. A több mint 5 ezer medál alapjául szolgáló vasanyagot egy titkos raktárban őrizték, az érmek elülső oldalán az Eiffel-toronyból kinyert fémből készült hatszöget helyeztek el. Az olimpiai érmek hátlapján Niké, a győzelem istennője látható az első, athéni újkori játékok központi stadionjának közepén, valamint a bal felső részében az athéni Akropolisz, a jobb felsőben pedig az Eiffel-torony. Az aranyérmek súlya 529, az ezüstérmeké 525, míg a bronzérmeké 455 gramm.

Kiemelt fotó: illusztráció, Kevin Voigt/GettyImages

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top