nlc.hu
Olimpia 2024
Kovács Zsófia sérülése az olimpián.

Lesérült, máris haza kell utaznia a magyar olimpiai csapat tagjának

Kovács Zsófia tornász a párizsi olimpia csütörtöki pódiumedzésen sérült meg.
Kovács Zsófia

Szombaton hazautazik Kovács Zsófia tornász, aki a párizsi olimpia csütörtöki pódiumedzésen sérült le.

“Rengeteg fájdalom, lemondás, szenvedés és mégis ez a vége. Annyi minden történt, de végül jogosan utazhattam ki Párizsba, kapva egy utolsó esélyt hogy megmutathassam magam, de a sors közbeszólt”

– írta közösségi oldalán Kovács, aki bár

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Kovács Zsófia (@zsofikovacs6) által megosztott bejegyzés

 

rettentően szomorú, de próbálja elfogadni a történteket.

A háromszoros Európa-bajnok tornász helyett az Eb-ezüstérmes Székely Zója áll rajthoz vasárnap a francia fővárosban, mivel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a Nemzetközi Torna Szövetség és a párizsi szervezőbizottság jóváhagyta a magyarok kérelmét a cserére.

“Holnap hazautazok és otthon folytatom a gyógyulásomat”

– írta a 24 éves tornász, sok sikert kívánva csapattársainak. Kovácsnak a pódiumedzésen bemutatott jó gyakorlata után, a leugrást követően sérült meg a szeptemberben keresztszalag-szakadás miatt műtött térde.

Pénteken reggel MRI-vizsgálaton vett részt

a francia fővárosban, az eredmény ismeretében pedig a magyar orvosi csapat úgy döntött, hogy térdfájdalmai miatt vasárnap nem szerepelhet. A dunaújvárosi sportolót tavaly szeptemberben műtötték, amit elhúzódó rehabilitáció követett. Magyar színekben még Mészáros Krisztofer, Czifra Bettina Lili és Bácskay Csenge indul az olimpián. A férfi selejtező szombaton, a női vasárnap lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top