nlc.hu
Olimpia 2024
Elveszítette a bronzmeccset Pupp Réka, 5. lett

Párizsi olimpia: elveszítette a bronzmeccset a cselgáncsozó Pupp Réka, 5. lett – könnyeivel küszködve nyilatkozott

Nagyon elkeseredett a vereség miatt.

Pupp Réka az 5. helyen végzett vasárnap a párizsi olimpia cselgáncstornáján – akárcsak 3 évvel ezelőtt Tokióban -, az 52 kilogrammosok között.

A kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes, 28 éves magyar versenyző a bronzmeccsen a francia Amandina Bucharddal találkozott. Korábban már hétszer is összecsapott a francia dzsúdóssal, ám legyőzni még nem tudta. Az MTI beszámolója szerint a bronzmeccsen az első perc ismerkedéssel telt, majd hosszú földharc alakult ki, amelyben Buchard keményen szorongatta Pupp Rékát, de pontot nem tudott csinálni. Nem sokkal később ez megismétlődött fordított felállásban. Egy újabb földharc közben lejárt az idő, következhetett az aranypontig tartó hosszabbítás.

Buchardnak végül sikerült egy vazaarit érő akciót végigvinnie, amivel megszerezte a bronzérmet. A több mint 7 perces összecsapás végén a francia cselgáncsozó hosszan megölelte riválisát.

Nem mondom, hogy jól vagyok, mert egyáltalán nem. Úgy érzem, hogy mindent beletettem ebbe a meccsbe, de ez most nem volt elég. (…) Úgy mentem fel a szőnyegre, és közben is azt éreztem, hogy meg tudom fogni. (…) Nem tudom, mit csinálhattam volna máshogy. Nyilván ki lehet elemezni a mérkőzést, mit lehetett volna másképp csinálni, de ezen már nem tudok változtatni

– nyilatkozta könnyeivel küszködve Pupp Réka.

Kiemelt fotó: MTI/Illyés Tibor

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top