nlc.hu
Olimpia 2024
Anna hercegnő adta át az érmeket a férfi 100 méteres mellúszás győzteseinek - fotók

Anna hercegnő adta át az érmeket a férfi 100 méteres mellúszás győzteseinek – fotók

Számos híresség is tiszteletét teszi a 2024-es párizsi olimpián és köztük van Anna hercegnő is, aki a 100 méteres mellúszás győzteseinek adta át az érmeiket.

Vasárnap este tartották a férfi 100 méter mell döntőjét a párizsi, 2024-es olimpián. Bár sokan a brit Adam Peatty győzelmét várták a versenyen  – ugyanis ő a szám egyik legendája és az előfutamban is ő úszott a leggyorsabban -, végül ádáz küzdelem során alulmaradt az utolsó méterekben az olasz Nicolo Martinenghi ellen.

Fotó: Getty Images

Fotó: Getty Images

A döntőt követően a különleges érmeket nem más, mint a nemrégiben lovas balesetet szenvedett Anna hercegnő adta át, aki bár pár hete már ugyanúgy munkába állt, mégis hatalmas lelkesedéssel fogadta a közönség. Érdekesség, hogy a királyi sarj nem egy arany, egy ezüst és egy bronz érmet adhatott át, ugyanis Nicolo Martinenghi mögött pontosan egyszerre ért be Adam Peatty és az amerikai Nic Fink. Mindketten 59.05-ös idővel úszták meg a távot, míg az olasz 59.03-as időt úszott. 

Valószínű, hogy valószínű azért is kérhették fel Anna hercegnőt erre a megtisztelő posztra, mert a szervezők reményei is az volt, hogy a mindent jelentő olimpiai bajnok címet jelző arany érmet honfitársa, Adam Peatty nyakába akaszthatja majd. Bár a verseny eredménye nem így alakult, mégis lenyűgöző, amit az idén 30 éves úszó letett ebben a számban az asztalra.

Már ami az úszást illeti, sajnos a magyarok tervei sem az elképzeltek szerint alakulnak, Kapás Boglárka ugyanis lebetegedett két nappal az úszása előtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top