nlc.hu
Aktuális
Ercsi óvodai gyermekbántalmazás

Tovább dolgozhat a gyerekbántalmazással vádolt óvodaigazgató Ercsiben

Ercsi polgármestere októberig hivatalában hagyja a rendőrségi eljárás alatt álló óvoda igazgató nőt.

Októberig óvodaigazgató lehet az a nő, aki ellen gyermek veszélyeztetése miatt indult rendőrségi eljárás. Az odajáró gyerekek szülei szerint az óvoda igazgatója több alkalommal ráncigált be gyerekeket az irodájába, volt, akit megalázott, vagy lelkileg bántalmazott. Ercsi polgármestere, Szabó Tamás szerint a nő munkája nélkülözhetetlen az évkezdés miatt, ezért októberig visszahelyezi pozíciójába a felfüggesztett óvodavezetőnőt.

Az igazgató ellen rendőrségi eljárás folyik gyermekveszélyeztetés miatt

„A szakmai háttér biztosítása, a szándékok, a személyek jó összhangba hangolása az óvoda intézményvezetőjének elsőrendű felelőssége és feladata. Az elképzelt oktatási év eredményes megvalósítása az Ő személyes intuícióin, szakmai kvalitásán, hozzáállásán, gyermekek és szülők, valamint az intézményi dolgozók kapcsolati empátiáján múlik” – írta levelében Szabó. Egyben arról is tájékoztatja a lakosokat, hogy visszahelyezi pozíciójába a hónapokkal ezelőtt felfüggesztett igazgatónőt – írta a hvg.hu.

Márciusban szülők tettek panaszt az önkormányzatnál

arról, hogy az óvoda intézményvezetője bántalmazta a gyerekeket, egyben a rendőrségen is bejelentést tettek.

Tovább dolgozhat a gyerekbántalmazással vádolt óvodaigazgató Ercsiben

A Gárdonyi Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetésének gyanújával nyomoz.

„A gyerekem látta, hogy az óvodavezető berángatott egy gyereket az irodájába, és nem engedte ki”

– közölte egy szülő, akinek gyereke az ercsi Hétszínvirág Óvodába jár. Tudomása szerint az ő gyerekét nem bántotta az intézmény vezetője, de többször is beszéltek arról, hogy más gyerekekkel hogyan viselkedett az óvodavezető. A szülő szerint pletyka szinten ismert volt, hogy az óvodavezető nevelési módszerei nem megfelelők. Egy másik forrás szerint:

„az üvöltés és a katonásdi, meg a megrendszabályozás mindennapos volt.”

Az önkormányzat belső vizsgálatot indított az egyik ügy miatt,

erre az időre függesztették fel az óvoda vezetőjét. Júniusban lejárt az igazgatónő eltiltása, illetve megbízatási ideje is, ezért új pályázatot írtak ki pozíciójára, amire csak ő jelentkezett. A képviselő-testület tartózkodott a pályázat elbírálásakor, így ismét jelentkezhet az intézmény vezetésére. A polgármester az adott szituációban munkáltatói jogával élve október elsejéig, tehát városvezetői mandátuma lejártáig bízta meg az óvoda vezetésével a bántalmazással vádolt igazgatót.

 „Tudom, döntésem sokaknak dodonainak tűnik, de mindent latba vetve, mindent mérlegelve téve és a szülők többségének véleményét képviselve a bizalmat biztosítom a volt igazgató asszonynak” 

– indokolta döntését a polgármester.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top