nlc.hu
Aktuális
Hámori Luca nyilatkozata

Hámori Luca a szurkolók mellett ellenfelének is üzen: “Én már nyertem!”

Hámori Luca magabiztos bejegyzéssel hangol a szombati mérkőzésére Imane Helif ellen.

A párizsi olimpián a női ökölvívás 66 kilogrammos súlycsoportjában a legjobb nyolc közé jutó, első magyar női ökölvívó olimpikon Hámori Luca szombaton lép legközelebb a szorítóba. Holnap délután a világbajnoki ezüstérmes algériai Imane Helif ellen fog bokszolni.

 

Az algériai ökölvívó a nők mezőnyében indul, miközben vannak, akik megkérdőjelezik a nemiségét. Hámori előtti olasz ellenfele 46 másodperc után feladta a küzdelmet, szerinte nem volt fair az összecsapás, nagyon megijedt. Imane Helifet korábban már legalább nyolc alkalommal legyőzték a szorítóban, női mérkőzésen.

Hámori Luca a szurkolók mellett ellenfelének is üzen: "Én már nyertem!"A párizsi olimpára korábban kvótát szerző Hámori Luca az ökölvívó-válogatott edzésén a tatai edzőtáborban 2024. május 8-án.
MTI/Illyés Tibor

Luca, a Fitt Box Club Kőszeg és Bük ökölvívója,

péntek délután közösségi oldalán így üzent az érte szurkolóknak:

KŐSZEG ÉS MINDENKI

Tegnap sikerült a második mérkőzésemet is megnyerni, ami hatalmas dolog számomra. Tudtam, hogy egy ország szurkol értem és, hogy otthon az én kis városomban Kőszegen, sokan izgultok értem, de arra nem számítottam amit a meccsem után láttam a videókon, képeken. Emberekkel tele a főtér és mindenki értem izgul….Leírhatatlan érzes… Nem tudok elég hálás lenni nektek. Mosolyogva, megkönnyezve néztem a videókat, képeket és az üzeneteket és azon gondolkoztam, hogy

nem számít mi lesz az olimpia vége, én már nyertem!

 

Olyan erőt adtok nekem, amit el sem tudtok képzelni!! Mindenkinek szeretnék köszönetet mondani, aki ismét bármilyen módon gondolt rám és szurkolt nekem!

Ezután pedig ökölvívó módjára üzent az ellenfélnek is:

Ami a következő mérkőzésemet illeti…nem tudnak elijeszteni! Ha fiú ha lány, én le akarom győzni. Szerény véleményem szerint, én sem tartom fair-nek azt, hogy ez a versenyző a nők között indulhat, de nem foglalkozhatok ezzel most, változtatni nem tudok, ezt hozta az élet, ezt kell megoldani.

 

Tudom miért jöttem ide, tudom mik a céljaim.

Egyet megígérhetek nektek…minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a győzelem érdekében és küzdeni fogok amíg csak lehet! Ne aggódjatok vigyázok magamra, szurkoljatok értem továbbra is, hiszen most màr az olimpiai érem a cél! KÖSZÖNÖM NEKTEK EZT A CSODÁS ÉRZÉST, KÖSZÖNÖM NEKTEK A TEGNAPOT, KÖSZÖNÖK MINDENT!

Luca végül mindenkit arra kér,

hogy a holnapi meccsig már ne keressék, mert mostantól tényleg arra kell koncentrálnia. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top