nlc.hu
Olimpia 2024
Valter Attila a 4. lett a kerékpáros versenyen

Micsoda bravúr! Valter Attila a 4. lett a kerékpáros versenyen Párizsban: „Nagyon rám fért ez az eredmény”

Szenzációsan versenyzett, hatalmasat hajrázott a 26 éves sportoló.

Valter Attila a 4. helyen ért célba az országúti kerékpárosok férfi mezőnyversenyében a párizsi olimpián. A Visma-Lease a Bike magyar bajnok bringása 3 éve, Tokióban is szerepelt a mezőnyversenyben, akkor bár letekerte a távot, szervezési hiba miatt hivatalosan nem fejezte be a viadalt – jegyezte meg az MTI a tudósításában.

“Ez is egy óriási győzelem, nem gondoltam volna, hogy országúton, az olimpián a legjobb ötben végzek. Óriásit dob ez a magabiztosságomon, nagyon rám fért ez az eredmény, mert bár egész évben azt éreztem, hogy erős vagyok, a mai napig ezt sehol nem tudtam megmutatni. Sírhatnékom van, hogy most sikerült” – nyilatkozta Valter, aki egy hete az időfutamban 22. lett Párizsban.

Szerinte a mostani sikerének az volt az egyik titka, hogy jól át tudta élni az olimpiai hangulatot, a faluban pedig nagyon élvezte a mindennapokat. “A 4. hely annak is köszönhető, hogy engedtem, hogy átéljem az egész olimpiai hangulatot. Nehéz időszakon vagyok túl, ez a helyezés visszajelzés arra, hogy soha ne adjam fel a reményt és bízzak a jó eredményben. Élveznem kell a versenyzést, az életre és azokra az apróságokra kell elkezdenem koncentrálni, amik fontosak. Jó volt magyarok között lenni, még fel sem fogtam, el sem hiszem, hogy olimpiai 4. vagyok” – vallotta be.

Kiemelt fotó:  Buda Mendes/Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top