nlc.hu
Sztárok
Halász Bence ezüstérmes kalapácsvetésben Párizsban

Ezüstérmes a kalapácsvető Halász Bence, pont a szülinapján nyert

Dobott magának egy születésnapi ajándékot.

A kalapácsvető Halász Bence éremért lépett dobókörbe vasárnap a párizsi olimpia 9. napján.  A szombathelyi atléta a pénteki selejtezőből 76,90 méteres dobásával hatodikként kvalifikálta magát a legjobb tizenkettőt felvonultató döntőbe, de saját bevallása szerint is dobogós helyezéssel szerette volna meglepni saját magát, ugyanis éppen ma ünnepli a 27. születésnapját.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Így is történt: ezüstérmet nyert! Halász Bence 79,97 méterrel a 2. helyen végzett, ezzel megszerezve a magyar kalapácsvetés 10. olimpiai érmét. Mint az MTI megjegyzi, legutóbb Pars Krisztián állhatott dobogóra, aki 2012-ben, Londonban diadalmaskodott.

“Remélem, hogy mindenki büszke rám otthon, hiszen ez egy emberes munka volt, rendkívül szoros döntőt vívtunk. Ha Katzberg első dobását leszámítjuk, látszott mindenkinek az eredményén, hogy ez nem az a verseny, amiből egy világraszóló eredmény lehet, de mindenki nagyon küzdött. Számomra az ezüstérem mindent felülír” – nyilatkozta a magyar kalapácsvető, hozzátéve: ez az ezüst holnap már történelem és kezdődik a felkészülés a jövő évi világbajnokságra.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A tavalyi, budapesti vb bronz- és az idei Eb ezüstérmese ezzel az eredményével alaposan felülmúlta a tokiói szereplését, 3 éve ott ugyanis a selejtezőben búcsúzott.

Kiemelt fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top