nlc.hu
Szabadidő
Elgázolt medveboccsal szórakozott az amerikai elnökjelölt, Robert F. Kennedy Jr.

Az amerikai elnökjelölt bevallotta: elgázolt medvebocsot hurcolt a Central Parkba

A barátaival azt gondolta, hogy vicces lesz azoknak, akik megtalálják majd.

Donald Trump és Kamala Harris mellett az idei elnökválasztás harmadik, független jelöltje Robert F. Kennedy, a Kennedy-klán sarja, aki a jelenlegi mérések szerint a szavazatok 4-8 százalékára számíthat majd novemberben.

A politikus egy egészen meglepő videóval rukkolt elő a közösségi médiában, melyben bevallotta, hogy tíz éve egy elpusztult medvebocsot dobott le New York városának Central Parkjában, majd úgy rendezte a helyszínt, mintha egy kerékpáros gázolta volna el az állatot.

Elpusztult medvebocs a Central Parkban

A Central Parkban talált medvebocs-tetem (fotó: Marcus Santos/NY Daily News via Getty Images)

A szokatlan vallomás valószínűleg reakció egy közelgő New Yorker cikkre, ami jó eséllyel ezt az ügyet is felhánytorgatja majd, így a jelölt a vallomásával előre próbál védekezni. A videóban Kennedy Roseanne Barr színésznővel beszélgetett. Elmesélte, hogy a New York-i Hudson-völgyben egy solymászati expedíción vett részt, és a hazaúton talált egy medvebocsot, amit egy másik sofőr ütött el. A videóban Kennedy elmondja, hogy felemelte a tetemet, és betette a furgonjába, azzal a tervvel, hogy majd később megnyúzza, a húsát pedig elrakja és megeszi. Azonban elfogyott az ideje, hogy hazavigye a medvét, mert el kellett érnie egy repülőt.

A tetemtől azonban meg kellett szabadulnia, ezért ő és a barátai – kicsit ittasan – azt találták ki, hogy a medvebocs tetemét a Central Parkba viszik, majd kiteszik valahol, és úgy rendezik, mintha egy kerékpáros gázolta volna el, mivel akkoriban sok volt a biciklis-gázolás arrafelé. Azt gondolták, jó poén, amit tesznek.

Másnap az összes tévécsatornán ez volt a hír. Azt gondoltam: mit tettem?

– idézte Kennedyt a Guardian.

Robert F. Kennedy Jr.

A független amerikai elnökjelölt, Robert F. Kennedy Jr. (fotó: Michael M. Santiago/Getty Images)

Aggódott, mert az ujjlenyomatai ott voltak a biciklin, ám az eset csitulni kezdett, végül nem lett belőle nagyobb ügy.

2014-ben egy sétáltatott kutya egy nőstény fekete medvét talált a Central Park bokrai között egy földön fekvő kerékpár közelében.

„Először azt hittüm, hogy egy ruhás zsák vagy talán egy döglött kutya” – mondta az Associated Pressnek a gazdájajának barátnője, Florence Slatkin, aki szintén a helyszínen tartózkodott. De amikor közelebb értek, rájöttek, hogy ez egy nagyon kicsi medve „tátott szájjal és karcolásokkal az oldalán”.

Az eset nagy hírverést kapott, és bár a vizsgálatok megállapították, hogy a medve testén sérülések voltak, Kennedy mostani vallomásáig nem volt világos, hogy az állat hogyan pusztulhatott el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top