nlc.hu
Olimpia 2024
Az olimpiai Muffin Man, Henrik Christiansen

A norvég olimpikont nem az úszás, hanem a muffinok tették sztárrá

Senki nem szerette úgy még a csokis muffinokat, mint a norvég úszó, Henrik Christiansen, aki a párizsi olimpia süteményeinek hivatalos szóvivője is lehetne.
Henrik Christiansen

Henrik Christiansen, norvég úszó egycsapásra a párizsi olimpia egyik legnagyobb sztárja lett – csak talán nem úgy, ahogy remélte. Az ötkarikás játékokon már harmadjára versenyző úszó hiába inkább az úszásával akarná lenyűgözni a világot, ezúttal egy új becenevet tudhat magáénak: ő lett a Muffin Man. A nevet gyakorlatilag saját magának adta, de annyira megragadt (nem véletlenül), hogy már a Wikipédián is feltüntették. Christiansen ugyanis óriási rajongója lett az olimpiai faluban kapható csokis muffinnak.

Miért ne szeretném? Folyós a közepe. Csokidarabok vannak benne. Gazdag, nem száraz. Minden nagyon jó ebben a muffinban

– nyilatkozta a 27 éves úszó, aki szombaton a 20. helyen végzett 1500 méteres gyorsúszásban. Christiansen hétfőn a 800 méteres gyorsúszás számában versenyzett, amiben 25. lett. De vár még rá még egy megmérettetés: augusztus 9-én a nyílt vízi 10 kilométeres úszásban is megmutathatja, mit tud.

@henrikchristians1

I HEREBY DECLARE MYSELF AS THE OLYMPIC MUFFIN MAN #fyp #olympics #paris2024 #olympictiktok #olympicvillage #muffins @Olympics @paris2024

♬ original sound – Mike Brown

Az olimpia rajongóinak szívébe azonban már nem kell beírnia magát – ez abban a pillanatban megtörtént, hogy 10/11 pontot adott a csokis muffinnak, és elkezdődött ez az őrült kaland közte és a süti között. Henrik TikTokon megosztott videói ugyanis már önmagukban megérnek egy aranyérmet.

@henrikchristians1

I don’t think you guys realize how good this stuff is #fyp #zipline #olympics #paris2024 #olympictiktok #olympicvillage #muffins @Mr.Nicho

♬ original sound – I think you should leave shop

Nem csak a civilek imádják Henriket

Kreatív és humoros szösszenetei elmondhatatlanul szórakoztatóak. Nem véletlenül nőtt meg hirtelen a sportoló követőtábora is a TikTokon: az olimpia előtt olyan 3 ezer körül járhatott a követőinek mennyisége, mostanra ez már több, mint 400 ezernél jár, a videóira pedig több, mint 20 millió lájk érkezett. Ezek a számok pedig egyre csak emelkednek.

@henrikchristians1

Guys, I think I have a problem.. #fyp #olympics #paris2024 #olympictiktok #olympicvillage #muffins @Olympics @paris2024

♬ sonido original – 🐧

„Hihetetlen az emberek reakciója. Sosem gondoltam volna, hogy ez ekkorára növi ki magát. De profi atlétákként mindenben a maximumot szeretnénk nyújtani, így olyan, mintha egy stadionban elértem volna valamit. Ennek ellenére figyelek rá, hogy ne legyen rám túl nagy hatással a siker, és ne vegyen el tőlem túl sok energiát a TikTok” – magyarázta Henrik.

@henrikchristians1

When bae is looking like a snack #fyp #olympics #paris2024 #olympictiktok #olympicvillage #muffins @Olympics @paris2024

♬ original sound – mywatchhistory

A videók social média sztárrá tették Christiansent, de az olimpiai faluban is egyfajta hírességgé vált. „Készítettem már közös képeket rajongókkal a faluban a muffinos pasiként. És ha az olimpiai faluban rajongók fotózkodnak veled, akkor már vagy valaki. A többi atléta, akikkel képeket csinálnak a sportolók krémje, mint Simone Biles vagy Rafael Nadal. Nyilván örülnék, ha az úszóteljesítményem miatt kérnének tőlem fotót, de ezt is élvezem” – mondta a Muffin Man.

@henrikchristians1

Muffin reigns supreme #fyp #olympics #paris2024 #olympictiktok #olympicvillage #muffins

♬ Brother Eww Mark Kross Edit – Jayden Collison

Egyébként a netes rajongása kissé megtévesztő: Henrik nem kizárólag a csokis muffinokon él. Elmondása szerint úgy nagyjából hatot, ha megevett. És bár a tokiói olimpián jobban ízlett neki az étel, azért nem ért teljesen egyet a többiekkel, akik kritizálják a párizsi olimpiai falu kajáit.

via

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top