nlc.hu
Utazás
ausztrál szállodának ütköző helikopter

Buli után helikoptert lopott, aztán egy szállodának ütközött vele

Meghalt a pilóta, aki lopott helikopterrel repült neki egy szállodának Ausztráliában, miután munkatársaival bulizott.

A helikopter hétfőn kora hajnalban ütközött bele a DoubleTree by Hilton szálloda épületébe a queensland állambeli Cairnsben. Tűz keletkezett, ami miatt 400 vendéget kellett evakuálni, két embert pedig kórházba vinni – írja a BBC. A helikopter gazdája, a Nautilus Aviation szerint alkalmazottjuk munkatársaival bulizott órákkal a baleset előtt. Bár a férfinek új-zélandi engedélye volt helikopterre,

Ausztráliában soha nem repült.

A BBC-nek a cég képviselője elmondta, hogy a férfit a cég másik bázisán nemrég léptették elő “földi személyzeti pozícióba” valamint, hogy illetéktelenül jutott be a helikopterhangárba. A szállodában tartózkodó Amanda Kay látott egy helikoptert “extra alacsonyan” repülni, esős időben világítás nélkül.

Buli után helikoptert lopott, aztán egy szállodának ütközött vele

A helikopter végül megfordult, nekiütközött az épületnek és felrobbant.

Más az ütközés előtti pillanatokban

kétszer is látta a helikoptert a szálloda mellett elrepülni. A mentőszolgálat (QAS) szerint a helikopter két rotorlapátja leszakadt a becsapódáskor, és a sétányon, valamint a szálloda medencéjében kötött ki. Cairns városa a Nagy-korallzátonyhoz való közelsége miatt népszerű turisztikai célpont.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top