nlc.hu
Életmód
Teszt: Te melyik stressztípusba tartozol?

Te melyik stressztípusba tartozol? Tesztünkből kiderül

Az utolsó negyedév az egyik legstresszesebb időszak mindenki életében. Ha tudod, melyik stressztípust képviseled, könnyebben átvészelheted.
gyufafejek

A stressz szervesen hozzátartozik az életünkhöz. Stresszelünk a dugóban, hogy odaér-e a gyerek időben az iskolába, hogy képesek leszünk-e helyt állni a munkahelyünkön, hogy el kell intézni a bevásárlást, különben nem lesz vacsora az asztalon, és még millió másik dolog miatt is. Nyilván stressz és stressz között hatalmas különbségek vannak, de univerzálisan elmondható, hogy mindenkinek más és más a stressz-szintje, ami ráadásul rengeteg tényezőből áll össze. Lehet, hogy adott napon úgy érezzük, nem tudunk a problémával mit kezdeni, és ez a kedvünkre is rányomja a bélyegét, míg egy másikon simán vesszük ugyanezt az akadályt.

Ugyanakkor az is igaz, hogyha felismerjük, melyik stressztípusba tartozunk, onnantól kezdve a megküzdési stratégiánk is sokkal hatékonyabb lehet. Ezzel pedig elkerülhető számos mellékhatás, ami a feszült helyzetekre adott reakcióinkból fakad, ilyen például az álmatlanság, étvágytalanság vagy épp túlzott étvágy, emésztési problémák, görcsös izmok, és a többi.

Te hogy kezeled a stresszt?

Hogy felismerd a saját sémáidat, egy teszttel készültünk, ami két részből épül fel. Az első felében általánosabb kérdéseket kell megválaszolnod, arra vonatkozóan, hogy hogyan viselkedsz feszültebb, stresszesebb helyzetekben. Ezzel szemben a másodikban részben konkrét példákon keresztül nézzük meg ugyanezt. A teszt végén pedig tippeket is adunk a hatékonyabb stresszkezelésre, a válaszaidtól függően.

Források: 1, 2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top