nlc.hu
Életmód
Újabb lánykérés történt Párizsban, a paralimpián

Újabb lánykérés Párizsban – a paralimpikon nem jutott tovább a döntőbe, mégis ez volt a legboldogabb napja

Azt mondják, hogy Párizs a szerelem városa, aminek ékes bizonyítékául szolgálnak az ötkarikás játékok is. Nagyon úgy tűnik, hogy a párizsi energia a sportolókat is megihlette.

A 2024-es paralimpia kapcsán már rengeteg örömteli és tanulságos pillanatnak lehettünk szemtanúi. Ilyen volt például az a pillanat, amikor Konkoly Zsófia a párizsi paralimpia első napján már aranyérmet nyert, vagy amikor Illés Fanni ezüstérmet szerzett 100 méteres mellúszásban az SB4-es kategóriában. Nemcsak a magyar, hanem a külföldi viszonylatot tekintve, sok hihetetlen pillanatnak lehettünk részesei. Ezúttal a paralimpiai sprinter, Alessandro Ossola került reflektorfénybe, azonban egy olyan ok miatt, amelynek semmi köze sincsen a versenyzéshez. 

Alessandro Ossola mindenkit meglepett, különösen a barátnőjét 

A 36 éves paraatléta nem jutott be a T63 100 méteres döntőjébe, ennek ellenére mégis életének legboldogabb pillanatait élte át. Az atléta ugyanis közvetlenül a verseny után, a Stade de France lelátóján letérdelt, majd megkérte a közönség soraiban álló barátnője kezét. 

Őrült vagy

– mondta a ledöbbent Arianna, majd a közel 40 ezer fős tömeg előtt kimondta a boldogító igent. 

„A mi kapcsolatunk olyan, mint egy örvény. Minden sportolónak szüksége van arra, hogy olyan emberek vegyék körül, akik bátorítják és lökdösik az embert, ha kell” – idézi a sportolót a CNN, majd hozzátette:

„Néha jobban hitt bennem, mint én saját magamban, ez pedig igazán csodálatos. Azt mondogatta, hogy meg tudom csinálni, meg azt, hogy sikerülhet. Erre mindenkinek szüksége van. Remélem, hogy mindenki talál valakit, akivel megtapasztalhatja ezt az élményt. Ő a társam egy életen keresztül.”

Alessandro Ossola

Alessandro Ossola a lánykérés közben (Fotó: Getty Images)

A sportolónak a sport adott erőt ahhoz, hogy átvészeljen egy sötét időszakot 

Ossola 2015-ben egy autóbalesetben veszítette a bal lábának egy részét, de ami még ennél is fájdalmasabb volt az nem más, mint az, hogy a balesetben elveszítette az első feleségét is. A sportoló azt mondja, hogy a sport nyújtott számára kiutat egy nagyon sötét időszakból.

„A balesetem után sok mindent elvesztettem, a mosolyomon kívül szinte mindent. A sport miatt viszont egyre többet mosolyogtam” – mesélte. Ossola szerint sokan úgy vélik, hogy a verseny szempontjából nem volt túl eredményes, azonban a sportoló nem is lehetne boldogabb. 

„36 évesen a világ legjobbjaival versenyeztem és erre nagyon büszke vagyok.”

Alessandro Ossola a világ első inkluzív padel körversenyének alapítója és egy olyan non-profit egyesületé, amelynek feladata az, hogy eloszlassa a fogyatékossággal kapcsolatos tévhiteket. 

Alessandro Ossola

Alessandro Ossola és a barátnője (Fotó: Getty Images)

Nem ez volt az első lánykérés az olimpián

Úgy tartják, hogy Párizs a szerelem városa, ez pedig az idei ötkarikás játékok alkalmával is bebizonyosodott. Az olimpia alatt Pablo Simonet argentin kézilabdázó az olimpiai faluban kérte meg Pilar Campoy jégkorongozó kezét. Nem ők voltak az egyetlenek. Alice Finot francia atléta a versenyszáma után a lelátón ülő barátjához sietett, hogy megkérje a kezét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top