nlc.hu
Család
Kiderült, miért volt tűz a Miskolctapolcai Barlangfürdőben

Kiderült, miért volt tűz a Miskolctapolcai Barlangfürdőben

A tűz péntek este hét körül, közvetlenül zárás után csaptak fel a Barlangfürdőben.

A Miskolctapolcai Barlangfürdő épületében pénteken – nagyjából este hét körül – zárás után csaptak fel a lángok. A terápiás részleg tetőszerkezetén keletkezett tűz gyorsan terjed, így hamarosan a fürdő egész teteje lángba borult, azt csak este 11 óra körül tudták a tűzoltók eloltani.

A Miskolctapolcai Barlangfürdő a tűz után

Fotó: Facebook/Tóth-Szántai József

Miközben az utómunkálatok hajnalig tartottak, a szakértők azon kezdtek el dolgozni, hogy kiderítsék, mi okozta a tüzet. A Blikk a Boon.hu-ra hivatkozva azt írja, a Borsod-Abaúj-Zemplén-Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálója arra jutott, hogy a tüzet egy elektromos zárlat okozta, amely egy teraszon lévő kültéri lámpánál keletkezett.

@angi.hjd Tegnap zárás után tűz ütött ki a gyógyterápiás részlegen. A tűz átterjedt a főépület tetőszerkezetére és akkora lánggal égett, hogy messziről látni lehetett a sötétben 😞 #miskolctapolca #miskolc #cavebath #barlangfürdő #fire #fyp #hungary #barlangfurdo #tragic #miskolcon #tűz #foryou ♬ som original - WE ARE 00h.03m 🇨🇭

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top