Hozzávalók:
2 fej lilahagyma, megpucolva és negyedekre vágva
1 fej fokhagyma, megpucolva és gerezdekre szedve
1 fürt szőlő, leszemezve
1 marék dióbél
1 púpos evőkanál mustár
1 pohár száraz fehérbor
néhány ág friss kakukkfű
só és frissen őrölt bors
6 csirkecomb
a tepsi kikenéséhez kevés olívaolaj
a csirkecombok megkenéséhez 2 evőkanál folyékonyra olvasztott libazsír
a tálaláshoz 2 evőkanál apróra vágott, friss kakukkfű
Elkészítése:
1. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gázsütőn 7-es fokozat).
2. Egy 20×40 cm-es tepsit kikenünk olívaolajjal, és beletesszük az előfőzött krumplit, a negyedekre vágott lilahagymát, a gerezdekre szedett fokhagymát, a leszemezett szőlőt és a diót.
3. A mustárt összekeverjük a borral, és ráöntjük a krumpli-lilahagyma-fokhagyma-szőlő egyvelegre. Ez lesz a csirkék ágya. Picit megsózzuk, erőteljesen megborsozzuk, és elrejtünk benne néhány friss kakukkfűágat.
4. A megmosott, szárazra törölt csirkecombokat megsózzuk, megborsozzuk, és egymás mellé tesszük a tepsiben lévő kakukkfüves ágyra.
5. A csirkecombok tetejét megkenjünk felolvasztott libazsírral.
6. A tepsire alufóliát borítunk, és betesszük 45-50 percre a forró sütőbe. Ezután levesszük róla a fóliát, és további 10-15 perc alatt ropogósra pirítjuk a csirkecombokat. (Már előző nap is megsüthetjük alufólia alatt a csirkecombokat, aztán ha kihűltek, tegyük be a hűtőbe. Tálalás előtt vegyük ki onnan, és hagyjuk, hogy 1 óra alatt szobahőmérsékletűre melegedjen a combok. Ezután szedjük le róluk a fóliát, és pirítsuk meg a csirkecombokat a forró sütőben.)
7. Tálaláskor a csirkecombokat megszórjuk apróra vágott, friss kakukkfűvel.
6 adag lesz belőle
Stahl Judit az Oli-Olá szilikon konyhai eszközeire esküszik »