nlc.hu
Életmód
Dibusz Dénes a magyar válogatott teljesítményéről

Dibusz Dénes: „Az elmúlt években magasra tettük a lécet magunkkal szemben”

Az Európa-bajnokság óta a magyar labdarúgó-válogatott először játszott hazai közönség előtt, azonban az utóbbi napokban rengeteg kritika érte Marco Rossi csapatát. A győztes gól sajnos elmaradt, azonban a fejlődés szemmel látható. A mérkőzés után a válogatott kapusát, Dibusz Dénest kérdeztük.

Kedden újabb megmérettetés elé nézett a magyar labdarúgó-válogatott, ugyanis az Európa-bajnokság óta ez volt az első alkalom, hogy hazai közönség előtt játszhatott. Az Európa-bajnokság nemcsak a válogatott, hanem a közönség számára is igazi érzelmi hullámvasút volt, így nem csoda, hogy a csoportkörből való kiesés után mindenki izgatottan várta a folytatást. Talán a kontinenstorna utolsó mérkőzése mutatta meg a legjobban, hogy mennyi lehetőség is rejlik Marco Rossi szövetségi kapitány csapatában. 

Nemzetek Ligája

Az Európai-Labdarúgó szövetség még februárban tartotta meg az idei Nemzetek Ligája-sorozat sorsolását. A magyar válogatott az A ligában szerepel Hollandiával, Németországgal és a negyedik kalapból, a B ligából feljutó Bosznia-Hercegovinával karöltve.

A vasárnap kezdődő Nemzetek Ligáját azonban egy nagy pofonnal kezdtük, mivel a magyar labdarúgó-válogatott szombaton 5-0-ra kapott ki a torna nyitófordulójában. A válogatott ezzel a legnagyobb vereségét szenvedte el Marco Rossi kinevezése óta. A szövetségi kapitány a mérkőzés után azt mondta, hogy az eredmény nemcsak a csapat, hanem az ő számára is szégyenteljes volt. Hangsúlyozta, hogy pszichológiai szempontból a bosnyákok elleni mérkőzés kulcsfontosságú lesz.

Habár Marco Rossi csapata nem nyert, a közönség egy időre visszakaphatta a régi válogatottat 

Nagy nyomás volt a játékosokon, hiszen a csoportkörből való kiesés, illetve a szombati vereség után vélhetően nagyon szerettek volna bizonyítani nemcsak saját maguknak, hanem a közönségnek is. Marco Rossi egy korábbi interjú során úgy nyilatkozott, hogy a bosnyákok ellen kiegyenlített erőviszonyokra számíthatunk, de a papírforma nem mindig igazolódik be. Kedden Magyarország Bosznia-Hercegovina ellen állt pályára, a meccs végeredménye pedig 0-0 lett. Kívülről talán úgy tűnhet, hogy beigazolódtak a szövetségi kapitány számításai, azonban a mérkőzés alatt a magyar válogatottnak szinte minden mutatója jobb volt, hiszen a meccs jelentős részében domináltak. Ennek ellenére csak a kapufáig és a nagy helyzetekig tudtunk eljutni. A bosnyákok ellen a Ferencváros kapusa, Dibusz Dénes állt be a kapuba. 

Dibusz Dénes

Dibusz Dénes (Fotó: Getty Images)

A szombati mérkőzés után ismét viszontláthattuk a régi válogatottat. A válogatott kapusát arról kérdeztük, hogy hogyan élték meg azt, hogy az Európa-bajnokság, illetve a Németországban elszenvedett vereség után is rengeteg negatív kritikával illették a csapatot. Minden találkozó nagy médiavisszhangot kap, így felmerülhet a kérdés, hogy ezek a kritikák mennyire befolyásolják a játékosok teljesítményét. 

Nyilván az elmúlt években azért magasra tettük a lécet magunkkal szemben. Olyan eredményeink voltak, ami után már-már elvárhatták az emberek azt, hogy akár továbbjussunk az Eb-csoportunkból, vagy hogy Németország ellen akár pontot is szerezzünk, esetleg egy ki-ki mérkőzést játsszunk. Sajnos nem sikerült egyik sem

– mesélte az nlc-nek Dibusz Dénes, majd azt is hozzátette, miszerint lehetséges, hogy az Európa-bajnokság utáni hiányérzet miatt próbáltak meg más taktikával nekimenni a Németország elleni mérkőzésnek. 

„Azt gondolom, hogy az első 10-15 percben ez működött is és érződött az, hogy nem erre számítottak a németek, viszont utána nem úgy folytatódott a találkozó és mi sem úgy reagáltunk a változtatásaikra, ahogyan azt a helyzet megkívánta volna. Emiatt a mostani mérkőzésre változtatások lettek eszközölve. Azt gondolom, hogy a csapat jól reagált, a játékosok jól reagáltak, a szurkolóinkak pedig köszönjük, hogy végig mellettünk voltak.” 

Szoboszlai Dominik a mérkőzés végén azt mondta, hogy büszke a csapatra, illetve a vereség után erre a válaszadásra várt.

Szoboszlai Dominik

Szoboszlai Dominik a Bosznia-Hercegovina elleni mérkőzésen (Fotó. Getty Images)

„Természetesen nem felejtjük el, hogy mindenki jobban örült volna a három pontnak, mi is ugyanígy vagyunk vele. Szerintem egy német mérkőzés után az, hogy egy ilyen küzdő és motivált csapatot láthatott a pályán nem megszokott, úgyhogy tényleg mindenkire büszke vagyok!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top