nlc.hu
Utazás
„Ha a vendég mosolyog, én is boldog vagyok” – Fáradhatatlanul szórakoztat a tunéziai animátor

„Ha a vendég mosolyog, én is boldog vagyok” – Fáradhatatlanul szórakoztat a tunéziai animátor

Minden nap hatalmas mosollyal az arcán köszönti a szálloda vendégeit Amir, aki fiatal kora ellenére rendkívül komolyan veszi a munkáját a szállodaiparban.

Az Afrikába vágyók egyik legnépszerűbb választása Tunézia, amely a kontinens legészakibb pontján fekszik. Az országot két másik öleli közzé, Algéria és Líbia, a vízpart felől pedig a Földközi-tenger határolja. Természeti adottságait tekintve sivatagok, homokdűnék, mesés homokos tengerpartok és romvárosok teszik varázslatossá a térséget. Lakosai 99 százaléka arab, a maradék 1 százalékban pedig berber törzsek lakják. Nem csoda hát, hogy az ország mesés természeti adottságai és kulturális sokszínűsége a térségbe vonzotta a turistákat és a filmipar nagyágyúit is.

Az országba látogatók egy része azért érkezik, mert itt forgatták a Star Wars filmek egyes ikonikus jeleneteit, éppúgy, ahogy az Indiana Jones és a Kínai negyed című filmek esetében is. A kultúra kedvelői mellett azonban bőven megférnek az egyszerűen csak pihenni vágyók is. Akik nem szeretik maguknak megtervezni az utazásaikat, azoknak sincsen félnivalójuk, ugyanis utazási irodák tömkelege kecsegtet kedvező all inclusive ajánlatokkal szinte az egész évre a térségben, ahol az embernek a legnagyobb gondja maximum annyi lehet, hogy milyen fogásokat pakoljon a tányérjára az étkezések során – ha eltekintünk az arrafelé elkapható gyomorrontás lehetőségétől.

Egy ilyen ötcsillagos all inclusive szolgáltatásokat nyújtó hotelben sikerült lapunknak beszélgetnie egy helyi 21 éves fiatalemberrel, Amirral, akinek animátorként az a feladata, hogy állandó jókedvet csempésszen a grandiózus nagyságokkal rendelkező hotel falai közé.

Kétségtelen, hogy nincsen könnyű feladata, a szállodában ugyanis folyamatos programokkal próbálják szórakoztatni és egy kis mókázásra bírni a megfáradt utazókat, akiknek sokszor más vágyálmuk sincsen, mint az, hogy egy koktéllal a kezükben hűsöljenek a két focipályánál is nagyobb nagyságú medencében. Amir kollégáival egyetemben azonban minden egyes nap ugyanolyan lelkesedéssel verbuválja össze a vakációzókat, hogy vízi fitneszt, jógát és egyéb izgalmas közösségi játékokat tartson nekik a nap folyamán, majd, amikor leszáll az éj, karaoke show-val, tematikus partikkal és gyerekdiszkóval szórakoztatják a közönséget.

Fotó: nlc

Fotó: nlc

Fáradhatatlanul szórakoztat

Amir munkaideje egy halandó európai ember számára már felérne talán egy azonnali felmondással, a fiatal animátor ugyanis 9:30-kor kezdi a napját, és egészen éjfélig le sem áll a munkával a hét hat napján. Mindezt még a helyi viszonylatokhoz képest is csekély fizetésért.

„Az egész úgy kezdődött, hogy a nagybátyámmal, aki történetesen tánctanár, beszélgettem arról, hogy miért nem vágok bele egy olyan munkába, ami pörgős, lehet táncolni, mozogni, és közben a világ minden tájáról embereket és kultúrákat megismerni. Nagyon megtetszett az ötlet, így úgy döntöttem: belevágok” – kezdte történetét Amir, aki eleinte Monastirban dolgozott, onnan ment át Port El-Kantouiba, ahol a beszélgetésünk zajlott.

Amir elárulta, hogy nagyon szívesen elutazna más országokba is, hogy hasonló munkát vállaljon, ugyanis az országban nem a legjobbak a fizetések. Országát azonban egy helyi számára biztonságosnak találja, ő ugyanis az üdülőövezetből már nem érzi a határ menti terültek esetleges veszélyeit, amelyek az átutazókra és az ott élőkre leselkedhetnek. Még úgy sem, hogy Amir családja Tunézia közepén él.

A vendégekért él

Ha a fizetés nem is sok, a 21 éves fiatal srác kedvét egyáltalán nem szegi a munka. Mint mondta, tökéletesen a személyiségéhez passzol ez a pozíció, ugyanis rengeteg energiája van minden egyes nap. Szabadidejükben a többi animátorral is rengeteget gyakorolnak és tervezgetnek, hogy különféle programokat és koreográfiákat találjanak ki a szálloda vendégeinek.

Tudod, én egy őrült vagyok. Imádom az embereket, imádok mókázni és beszélgetni. Ha azt látom, hogy egy vendég elégedett, akkor én is boldog vagyok. Bevallom, a munkám kedvenc része az, ha olyan emberekkel ülhetek le, beszélgethetek és tudhatok meg többet a világról, mint ti, akik itt most kérdeztek.

Munkája során talált rá a szerelem

Amir életét már ilyen fiatalosan is teljes mértékben megváltoztatta munkája, ugyanis a hotel falai között talált rá a szerelem is, egy angol turistalány személyében, aki a barátaival érkezett egy jó hangulatú nyaralásra a térségbe. Azóta már házasok.

„Egy nagyjából tizenkét éves kislány vezette oda őt hozzám, és odasúgta nekem, hogy tetszem neki. Alig hittem a fülemnek. A nyaralása utolsó napján kontaktot cseréltünk és elhívtam egy rendes randira” – mesélte sztorijukat, ami azóta már történelem. Bár még nem élnek együtt, gyakran meglátogatják egymást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top