nlc.hu
Aktuális
Agyrázkódásig vert egy 32 éves ökölvívó egy 14 éves fiút a Haladás edzésén

Agyrázkódásig vert egy 32 éves ökölvívó egy 14 éves fiút a Haladás edzésén

A rendőrség nyomozást indított, a Haladás azt ígérte, kivizsgálják az ügyet.

Agyrázkódása lett, hányt, néhány másodpercre még az eszméletét is elvesztette az a 14 éves fiú, akinek egy 32 éves ökölvívóval kellett küzdenie a Szombathelyi Haladás VSE ökölvívó termében – írja a Nyugat.hu.

Az édesapa elmondása szerint a 14 éves fia csak a harmadik edzésén vett részt szeptember 17-én, amikor egy 32 éves tapasztalt ökölvívó, aki versenyzői múlttal is rendelkezik, kihívta őt bokszolni. A gyerek hiába szólt, hogy korosztályából állna ki valaki ellen, a férfi azt ígérte, nem fog erőset ütni, csak tanítja majd. Végül fejvédő nélkül, fogvédőben lépett a szorítóba a fiú.

Ezután kihívója – ahogy a cikk fogalmaz – „agyba-főbe verte őt 32 éves ellenfele. Fejét, mellkasát többször is megütötte, úgy, mintha ő is felnőtt lenne. Az egyik ütéstől, ami a fejét érte, elsötétült előtte minden, pár másodpercre eszméletét vesztette. A kezét sem tudta felemelni, hogy jelezze, baj van. Utána még egy ütést kapott, amitől kiesett a fogvédője, ekkor tudta levenni a kesztyűjét és kimenekült a ringből.”

Egy üres ökölvívó ring

Fotó: Getty Images

A fiú azt mondja, az eseténél két edző is jelen volt, egyikük a szakosztályvezető, közülük egyik sem ment oda, jól van-e, ellenfele pedig csak annyit kiabált oda neki, hogy „egyben vagy?”.

A gyerek először nem merte elmondani az apjának, mi történt, csak azután, hogy otthon szédült és többször hányt. Szülei bevitték a Markusovszky kórház sürgősségi osztályára, ahol két orvos is megállapította az agyrázkódást. A család feljelentést tett, a lapnak a rendőrség megerősítette, hogy a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Az édesapa a Haladásnál panaszt tett, ahol azt ígérték, kivizsgálják az ügyet. Az egyesület nem reagált a Nyugat.hu megkeresésére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top