nlc.hu
Aktuális
Meghalt Karsai Dániel

Meghalt Karsai Dániel

47 éves korában elhunyt Karsai Dániel alkotmányjogász, aki ALS-betegséggel küzdött és az eutanázia legalizálásáért harcolt.

Szombat este elhunyt Karsai Dániel. A hírt testvére, Karsai Péter tette közzé a Facebookon. Mint írja, „Dani ma este elment. Több mint 3 éven át hősiesen, méltósággal küzdött a legyőzhetetlen ellenséggel, az ALSsel.

Karsai Dániel 47 évet élt

Karsai Dániel 47 évet élt

Karsai Dánielnél 2022 augusztusában diagnosztizálták az ALS-betegséget. Állapota az elmúlt hónapokban rohamosan romlott, idén március végén tüdőgyulladás miatt került kórházba, ahonnan később kiengedték, de utolsó időszakában már lényegében semmit sem tudott egyedül csinálni, mindenhez segítségre volt szüksége – írja a Telex.

Karsai Dániel azt szerette volna elérni, hogy ha állapota már elfogadhatatlanná válik, méltósággal fejezhesse be életét, mert a magyar szabályozás az eutanázia minden formáját tiltja.

Szeptember elején arról számoltunk be, hogy Karsai Dániel csalódott volt, miután az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) elutasította fellebbezését. A testület korábban úgy ítélte, hogy az eutanázia lehetetlenné tétele nem sérti Karsai emberi jogait.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top