nlc.hu
Aktuális
Medvetámadások Nyírmártonfalván

Medve tartja rettegésben Nyírmártonfalvát

Óriási pusztítást végzett egy tanyán.

Medve tartja rettegésben a Hajdú-Bihar vármegyei Nyírmártonfalvát, a vadállat eddig már három birkát és egy kutyát pusztíthatott el a tanyákon. Az egyik gazda a Tényeknek azt mondta, minden jel arra utal, hogy medvetámadás történt, mivel hatalmas mancsnyomokat találtak a környéken, sőt többen látták is az állatot.

“Olyan áldatlan állapotokat találtam, ami arra utalt, hogy egy nagyragadozó járt itt, ami később bizonyítást nyert. Úgy néz ki, medvetámadás áldozata lett a tanya” – nyilatkozta a tulajdonos, aki több elhullott állatot is talált. A medve ráadásul az istállóba is megpróbált bejutni.

“A karmai látszódtak az ólajtón, ahogy megpróbálta kinyitni az istállót” – mondta el a Tényeknek Filemon Mihály polgármester, aki mindenkit fokozott óvatosságra kért, mivel a medvét egyelőre nem sikerült elfogni.

A Nógrád vármegyei Mihálygergén is medve kószált a környéken. Egy szakértő szerint a vadállat nem véletlenül jár a magyarlakta településeken. “Magyarországra egy nagyszerű vadgazdálkodásnak köszönhetően jönnek át szórványosan medvék, élőhelyet keresnek” – magyarázta Szilágy István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga elnöke, aki szerint fontos, hogy a medvék jelenlétét mindenki komolyan vegyen. “A medve egy veszélyes éllat. Nem szabad túl közel menni hozzá, nem szabad beetetni. (…) Hangoskodni kell, beszélni kell és adni lehetőséget a medvének, hogy eltávolodjon” – tanácsolja.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top