nlc.hu
Aktuális
Lakhatási körülmények a nyíregyházi kollégiumban

Embertelen körülmények várták a diákokat az egyik nyíregyházi kollégiumban

Vállalhatatlan kollégiumi szobát jelöltek ki néhány diáknak, hogy költözzenek be. 

Piszkos matracok, kiszakadt koszos ágybetétek, rossz állapotban lévő emeleteságy-tartó állvány, ősrégi mosdó és falvédő, beszakadt ajtók és lyukas falak – ilyen körülmények várták a beköltöző diákokat szeptember elején az egyik nyíregyházi kollégiumban – számolt be riportjában a Házon kívül.

“Komolyan elgondolkodunk, hogy szülői összefogással vásárolunk a gyerekeknek új matracokat” – nyilatkozta az egyik diák apja.

Többségében műszaki szakképzésekre járó diákok lakják a szállót, ami azért is népszerű, mert nincs kollégiumi díj, csak a menzáért kell fizetni. Kívülről ugyan felújították az épületet, ám odabent a helyzet változatlan – bizonyítják a kollégisták által készített fotók.

A kollégiumnak csupán egyetlen szobája számít kivételnek, mivel ott a fürdőszobát – évekkel ezelőtt – az egyik szülő a saját költségén felújíttatta. Azóta ez a legvágyottabb kollégiumi szoba.

A helyi Szakképzési Centrumnál azt nyilatkozták, hogy “itt is a kormány által nyújtott 96 milliárdos felújítási program részeként szépül meg minden.”

Kiemelt fotó forrása: RTL / Házon kívül – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top