nlc.hu
Szabadidő
Autót lopott a 10 éves kisfiú, behajtott vele egy játszótérre

Rémisztő felvétel: Autót lopott a 10 éves kisfiú, behajtott vele egy zsúfolt játszótérre

Letartóztattak egy tízéves kisfiút, aki lopott autóval száguldozott, és még egy zsúfolt játszótérre is behajtott. Az esetről készült videofelvétel alapján kisebb csoda, hogy nem történt nagyobb tragédia.

Ahhoz képest, hogy mindössze tízéves, a veszélyes eset elkövetőjét korábban már kétszer is letartóztatták autólopásért. Emellett több mint 12 ügyben szerepel a neve gyanúsítottként a rendőrségnél, melyek között szerepel rablás és fegyverrel elkövetett támadás is.

A legsúlyosabb tette azonban az volt, hogy szeptember huszadikán a lopott autóval behajtott egy iskola gyerekekkel teli játszóterére. A térfigyelő kamerák felvételein kivehető, hogy az autó többször a fűre és a járdára is ráhajtott a játszótér közvetlen közelében – írja a Blikk.

Amint feltűnt az autó, az iskola személyzete gyorsan elvitte onnan a gyerekeket, nehogy a felelőtlen és tapasztalatlan sofőr bárkit elüssön.

Tragédia szerencsére nem lett az ügyből, a rendőrség letartóztatta a kiskorú elkövetőt

, aki a Hennepin Megyei Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Központjába került, másodfokú testi sértés vádja miatt.

Játszótéri száguldozó

A Nellie Stone Johnson Általános Iskola felvétele (forrás: YouTube)

A minneapolisi rendőrfőnök, Brian O’Hara elmondta, hogy a fiú családja együttműködik a hatóságokkal, és segítséget kértek ahhoz, hogy megelőzhessék a hasonló esetek előfordulását. A fiú korábban egy Kia és egy Hyundai kocsit lopott el, majd jöttek az erőszakosabb bűncselekmények. Az anya – aki O’Hara szerint jó szülő – már korábban is segítséget kért, de a rendőrfőnök szerint a hatóságok cserbenhagyták őt, és ez vezetett a mostani történésekhez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top