nlc.hu
Sztárok
Minden, amit eddig tudunk Sallai Nóra állapotáról

Minden, amit eddig tudunk Sallai Nóra állapotáról

Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, eddig történteket Sallai Nóra és kisfia balesete kapcsán.

Szeptember végén súlyos balesetet szenvedett Sallai Nóra és kisfia Alsónémediben. A balesetben részt vevő BMW-ben, ami felborította az Opelt, legalább négyen ültek, de közvetlenül az autóbaleset után többen is elhagyták a helyszínt.

A helyszínelők egy 18 és egy 21 éves személyt találtak az autóban, végtagi sérülésekkel vitték kórházba őket a mentők. Az előzetes vizsgálatok alapján a BMW sofőrje ittas lehetett és a kocsi világítása sem volt tökéletes – ami gyengítette az Opel sofőrjének esélyét a sötétben felé száguldó autó időben való észlelésére.

Végül a nagy sebességgel érkező BMW a színésznő Opeljének bal oldalába csapódott. A felborult autóban rekedt Sallai Nóra és kisfia súlyos sérüléseket szenvedett, a gyereket a helyszínen járókelők élesztették újra.

Frissítés!

Október 7-én azt írta a Blikk, hogy elhunyt Sallai Nóra kisfia. A lap információi szerint változott a büntetőeljárás, a rendőrség már halált okozó baleset ügyében nyomoz. Sallai Nóra válságos állapotban van, de továbbra is küzdenek az életéért.

Minden, amit eddig tudunk Sallai Nóra állapotáról

(Fotó: Schumy Csaba/fotocentral)

A színésznőnek egy 15 éves lány segített, aki nyilatkozott a Tényeknek riportja a sokkoló esetről.

Először a kisfiút néztem meg, aki fejjel lefelé lógott az autóban. A kisfiúnak akkor szerintem már nem volt pulzusa

– mondta a helyi lány, aki a baleset idején éppen barátaival beszélgetett a közeli játszótéren, így volt tanúja az esetnek. 

“A nőnek láttam, hogy ömlik a fejéből a vér, akkor mondta a diszpécser, hogy valamivel be kellene kötnünk a fejét és nálam pont volt fásli, szóval a fáslit rányomtuk a fejére. Négy férfi pedig letépte a kocsinak az ajtaját” – mondta a 15 éves lány.

A Játékszín a Vöröskereszttel irányított véradást szervezett Sallai Nórának október első napjaira. Csonka András is beszélt arról, milyen állapotban van most a színésznő.

“Úgy tudom, hogy nem javult a helyzet, sőt, a válságos állapot fennáll. Aki nem tud vért adni, az is küldjön energiát és imádkozzon hite szerint értük. Elképesztő, ahogy az ember belegondol: mész haza és egy pillanat alatt összeomlik az életed, megváltozik körülötted minden és az életedért küzdenek, meg a gyereked életéért, hihetetlen az egész” – mondta Csonka András a Bochkorban.

Reménykedik a család, nyomoz a rendőrség

Nórát és a kisfiát más-más kórházban ápolják, ezért a színésznő férje, édesanyja és testvére most folyamatosan köztük ingázik. Lapértesülések szerint családtagok bíznak az orvosokban és az isteni gondviselésben, reménykednek.

A rendőrség pedig időközben eljárást indított.

A Ripost megkereste a balesettel kapcsolatban a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, akik hivatalos válaszukban azt is megírták, hogy az elsődleges információk alapján a baleset oka az elsőbbség meg nem adása volt, a körülményeket pedig szakértők bevonásával vizsgálják.

Az irányított véradási felhívás is sikerrel járt

“A felhívás elérte a célját, sokkal többen jöttek el, mint amennyire a betegnek eddig szüksége volt, de ez nem azt jelenti, hogy a fennmaradó vérkészítmény kárba veszne, csak mást pácienst látunk el vele. Egyébként állandó kapcsolatban vagyunk a beteget ellátó kórházzal, és a jövőben valószínűleg még sok vérkészítményre lesz szüksége a transzfúzióhoz. Jelenleg naponta nagyjából két-három egységnyi vérigény (1 egység = 4,5 decilter vér – a szerk.) érkezik be hozzánk az ellátó kórházból, korábban ennél többet is igényeltek, de a beadott pontos mennyiségről nem rendelkezünk információval”
mondta Dr. Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top