nlc.hu
Szabadidő
Több száz WizzAir utas szívott egy buszsofőr miatt

Több száz WizzAir utas járt pórul, mert rossz gépnél rakta ki az utasokat a buszvezető Budapesten

Két és fél órával a várható indulás előtt közölték péntek este a WizzAir Dubaj-Budapest gépének utasaival, hogy aznap este nem száll fel a gépük. Mint kiderült: már Budapestről sem indult el, aminek triviális oka volt.

Pénteken pórul jártak a Budapest – Dubaj és a Dubaj – Budapest WizzAir járat utasai is. Dubajban az utasok hiába várták az esti járatukat, ugyanis az el sem indult a magyar fővárosból.

A gép budapesti indulása annyira megcsúszott, hogy lejárt volna a pilóták munkaideje, így inkább el sem indultak. Emiatt ennek a járatnak az utasai is Budapesten ragadtak – írta meg a hvg.

WizzAir gép

Lejárt a pilóták munkaideje… (fotó: Profimédia)

A WizzAir ugyan nem részletezte, hogy mi miatt alakult ki a drasztikus csúszás, a Blikk egy olvasója segítségével fejtette meg a rejtélyt. Úgy tudják, az utasokat szállító busz egy tévedés miatt a Tiranába tartó járatnál rakta ki a Dubajba tartó utasokat, és mire a tévedésre rájöttek, túl sok időbe telt volna az összes utast a csomagjaikkal együtt a megfelelő gépbe átirányítani.

A gépnek ugyanis – ezt a Wizzair közléséből lehet tudni – még a ciprusi Larnakában egy közbünső leszállást is el kell végeznie. A bakizó WizzAir elnézést kér a kellemetlenségért, és a szombati nap folyamán pótolja a pénteken kimaradt dubaji járatokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top