nlc.hu
Életmód
Országok, ahol jó nyugdíjasnak lenni

Ebbe az országba költözne minden nyugdíjas – listázták, hol a legkényelmesebb az élet a nyugdíjba vonulóknak

Kiderült, hol lehet a legkellemesebben élvezni a nyugdíjas éveket.
idősek,

Egy nemzetközi felmérés rangsorolta a világ 89 országát aszerint, hol lehet a legkényelmesebben élvezni a nyugdíjas éveket. Több szempontot (mint például megfizethetőség, adókörnyezet, kellemes éghajlat, egészségügyi ellátás fejlettsége) is figyelembe véve Svájc, Új-Zéland és Portugália végzett a lista élén – írja a Pénzcentrum.

A svájci életet ugyan drágának értékelték a válaszadók, viszont a 3. legvonzóbb hely volt, ahol a megkérdezettek szívesen élnének. A legnagyobb vonzereje a nyugdíjasok számára az ország fejlett egészségügyi rendszere és a kedvező adókörnyezet.

Svájcot Új-Zéland követte a listán. Az ország kétéves ideiglenes nyugdíjas látogatói vízumot biztosít a 66 éves és idősebbek számára, cserébe azért, hogy bizonyos mennyiségű pénzt fektetnek be helyben, továbbá az új-zélandi lakosok támogatott vagy ingyenes egészségügyi ellátásban részesülnek.

Európai országok közül másodikként Portugália került be a legvonzóbb nyugdíjas életet biztosító országok rangsorába.

A ranglista 4. helyén Ausztrália szerepelt a kényelmes nyugdíjas évek tekintetében. Spanyolország az 5. legjobb országnak bizonyult a kényelmes nyugdíjas évek eltöltéséhez, és a felmérésben részt vevők az országot a legbarátságosabb nemzetnek tekintették. 

Magyarország a lista közepén állt, 45. helyünkkel két helyezést javítottunk a tavalyi értékeléshez képest mint vonzó célország a nyugdíjas évek eltöltésére. Ezzel a felmérésben résztvevők kellemesebb célpontnak tartják hazánkat, mint Csehországot, Szlovákiát vagy Szlovéniát.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top