nlc.hu
Család
Autó felajánlás a kómába került várpalotai fiú édesanyjának

Autót ajánlottak fel a gázolás után kómába került magyar fiú édesanyjának

Az édesanya másik fia is állandó felügyeletre szorul, egy mentős ajánlotta fel a régi családi kocsijukat.

A 16 éves Liscsai Ádám október elején barátaival sétált át egy székesfehérvári zebrán, amikor cserben hagyásos gázolás áldozata lett. Ádám súlyos agysérüléssel jelenleg mesterséges kóma állapotában van és a legjobb esetben is hosszú rehabilitáció vár rá. A kamasz fiút és értelmi sérült testvérét, Bencét az édesanyjuk, Bíró Beatrix neveli Várpalotán. Bencét Ajkára kell hordania kezelésre, Ádám pedig mostantól a budapesti Országos Rehabilitációs Intézetben ápolják.

Beatrix segítői gyűjtést indítottak egy használt autóra,

Autót ajánlottak fel a gázolás után kómába került magyar fiú édesanyjának

aminek hírét vette az ugyancsak várpalotai, három gyerekes mentős, Gruber Szabolcs, így született a felajánlás – tudósított a Deltahírek közösségi oldalán.

„A híreket olvasva azonnal elhatároztam, hogy segíteni fogok rajtuk, nagyon megérintett a szomorú történet. Először még csak arra gondoltam, hogy a számlájukra küldök egy nagyobb összeget, de gyorsan kitaláltam, mi lenne a jobb megoldás” – mondta el a Blikknek a feleségével és három kislányával élő Szabolcs. Bár a család nemrég vett újabb autója egy büntetőfékező miatt

összetört és a régi kocsijuk árából akarták megcsináltatni,

most mégis az ajándékozás mellett döntöttek.

„Olyan hatalmas összeget nem ér, de teljesen jól működik. Megható volt látni, hogy az autó jó helyre került és ha nem is tudtam többet tenni, kicsit talán tudtam segíteni, ami jó”

– mondta Szabolcs, aki kedden adta át a kocsit az elérzékenyült Beatrixnak.

„Amikor megláttam a felajánlást, azt hittem, káprázik a szemem”

– mondta el a Deltahíreknek. Beatrix elsírta magát, amikor megkapta az autót. A jó állapotú kis Seattal könnyebben jut el nagyobbik fiával Ajkára kezelésre, Ádámot is rendszeresen látogathatja a kórházban és a többi teendőt is gyorsabban el tudja majd intézni.

Az édesanya egyedül neveli a gyerekeit, ezért minden támogatást szívesen elfogad. Aki anyagilag segítené őt, az elgázolt fia, Liscsai Ádám Zsolt számlaszámára utalva megteheti: 10404883-86768981-52721008

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top