Hozzávalók:
30 dkg malaccomb
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér, vagyis fehérrépa
egy maroknyi fagyasztott zöldborsó
10 dkg csiperkegomba
1 dl tejföl
só, bors, babérlevél, tárkony
olaj
kevés citromlé
liszt
Elkészítése:
A malac húsát megtisztítás után vágd fel kisebb kockákra. A vöröshagymát vágd finomra, pirítsd meg kevés olajon, majd szórd rá a húst. Önts alá kevés vizet, ízesítsd a fűszerekkel (só, bors, babérlevél, tárkony), és lefödve, kis lángon 40-45 percig párold. Ezután keverd bele a karikára vágott répát, a felcikkezett csiperkegombát és a zöldborsót, majd öntsd fel 1-1,5 liter vízzel. Főzd addig, amíg minden hozzávaló puha nem lesz (kb. 30-35 perc).
Egy edénybe szórj bele 2 evőkanál lisztet, keverd hozzá csomómentesen a tejfölt és a levesléből egy fél merőkanálnyit. Miután simára összedolgoztad, sűrítsd ezzel a levest, két-három percig még főzd, hogy összeforrjon. A tűzről levéve a levest néhány csepp citromlével pikánssá lehet savanyítani.
Kóstold meg!
Mézes-fűszeres malac » |