nlc.hu
Gasztro
Csirkecurry (indiai)

Csirkecurry (indiai)

Hûvös idõben, nemcsak egy jól fûtött, meleg szoba képes felmelegíteni bennünket, gyakran ugyanezt a hatást érhetjük el egy jól kiválasztott fûszerkombinációval készült étellel is: megadja a szükséges belsõ égést.

Hozzávalók:







• 75 dkg csirkemell
• csirkecomb vegyesen
• egy fej vöröshagyma
• egy fej fokhagyma apróra vágva
• 2 kiskanál őrölt fahéj
• 2 db babérlevél
• egy kiskanálnyi szegfűszeg
• 2 db kisebb szárított chilipaprika
• 2 kiskanál őrölt fahéj,
• 2 kiskanál garam masala,
• egy kiskanál curry por
• egy citrom
• margarin, só,

A csirkedarabokat alaposan mosd át, sózd meg és néhány dekányi margarinban pirítsd meg a húst mindkét oldalán. Vedd ki a serpenyőből a húsdarabokat és a visszamaradt zsiradékban pirítsd meg a hagymát, a fokhagymát, add hozzá a gyömbért, a fahéjat, a Garam masalát, a szegfűszeget, a chili paprikát és a curry port – néhány perc alatt pirítsd meg. Majd tedd vissza a csirkedarabokat és önts hozzá annyi vizet, hogy ellepje. Fedő alatt párold puhára (kb.45-60 perc). A főzés vége felé locsold a húsra a citrom levét.
Párolt rizzsel és chutney-val tálalhatod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top