Hozzávalók:
80 dkg sertéshús
5 dkg margarin 4 evőkanál olaj
2-3 chili paprika
2 dkg szezámmag
10 dkg fagyasztott rák
só, oregáno
A chili paprikát áztasd 10-15 percre langyos vízbe, majd kimagozva vágd fel apró kockára. A fagyasztott rákot néhány óra alatt engedd fel. A sertéshúst vágd fel nagyobb darabokra. Egy serpenyőben forrósítsd fel a margarint és az olajat, pirítsd meg rajta a hús mindkét oldalát, majd tedd ki egy tányérra. A visszamaradt zsiradékon pirítsd meg a szezámmagot, a szárított chilit, majd add hozzá a rák darabkákat is. Néhány perc után tedd vissza a sertéshúst a serpenyőbe és öntsd fel annyi vizzel, amennyi befedi. Ízesítsd sóval, borssal, egy csipet oregánóval. Lefedve alacsony hőmérsékleten párold puhára (kb. 1-1,5 óra). Az utolsó 10 percben vedd le a fedőt, szórd meg egy evőkanál liszttel a húst, keverd el, hogy a mártás besűrűsödjön.