nlc.hu
Aktuális

Együtt élményt varázsolhatunk a grillezésből!

A nyár legszebb pillanatai amikor együtt vagyunk a családdal, a barátainkkal. A közösen eltöltött idő pedig akkor a legkellemesebb, ha közben együtt sütünk-főzünk. A közös grillezés több, mint ételkészítés. Ez a nyár igazi ünnepe, egy közös élmény. Ahhoz, hogy a hangulat mellé az ízek is tökéletesek legyenek, arról idén is a Lidl gondoskodik. Gazdag választékában mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

Együtt élményt varázsolhatunk a grillezésből!

Ízutazás grillrácson

A Lidl kínálatában több mint 60-féle grilltermék várja a vásárlókat. A klasszikus marinádozott csirke, sertés és marhahúsok mellett ínycsiklandó húskészítmények, szaftos hamburgerpogácsák, fűszeres grillkolbászok, grill hot-dogok, roládok és természetesen a tenger gyümölcseiből készült falatok is megtalálhatók. Igazi különlegességek az ínycsiklandó ízvilágot képviselő újdonságok, mint a jalapenos, mézes-chilis, valamint a tacos és koriander-lime-os változatok, de izgalmas lehet a rácson a fokhagymás vagy a chilis garnéla is. Ezek a finomságok pikáns csavart visznek az ízélménybe, amitől minden grillparti egy kicsit különlegesebb lesz.

Az asztalon sorakozó színes saláták, friss zöldfűszerek és gusztusos grillfalatok az idén kiegészíthetők néhány vadonatúj különlegességgel is, amelyek kizárólag a Lidl kínálatában érhetőek el. Érdemes lesz kipróbálni a Faluvégi vízibivaly grillkolbászt és a Kométa prémium grillkolbászait – bajor, Salsiccia al Vino és borsos-fokhagymás változatokban vagy a chilli cheese ízesítésű grillroládokat és grilltáskákat, sőt biztosan sikert arathatunk az új grill hot-doggal is, ami már natúr, sajtos, chilis és medvehagymás ízekben is elérhető.

Egészségtudatos grillezés? Lehetséges!

A grillezés elsősorban közös élmény, de közben sem kell lemondanunk az egészséges táplálkozásról. Szabó Adri, a Lidl dietetikusa szerint néhány apró odafigyeléssel a grillparti is lehet tápláló és kiegyensúlyozott.

A grillpartinál nem kell teljesen lemondanunk a vörös húsokról, ám ilyenkor érdemes sovány húsrészeket is választani, és figyelni arra, hogy ne süssük túl a húst.
Készítsünk mellé bőséges zöldséges köreteket, és figyeljünk az adagokra. Nem kell feltétlenül 2-300 gr húst megenni, legyen csak 80-100 gr, és mellé jöhetnek a zöldségek.
Grillezett gomba, cukkini, padlizsán, kápia paprika, káposzta, spárga, retek, paradicsom, lilahagyma, zöldbab színesítheti az asztalt és a vega vagy vegán vendégeink is élvezhetik velünk együtt az ínycsiklandó ízeket.
Számukra készíthetünk néhány valódi vega vagy vegán fogást is, hiszen az ilyen grilltermékek is ott sorakoznak a Lidl polcain. Használjunk rengeteg zöldfűszert, akár már a pácokban is. Egy friss chimichurri, pesto vagy tabbouleh új szintre emelheti az ízélményt.
A salátákhoz bátran alkalmazzunk hidegen sajtolt növényi olajokat és szórjunk rá pirított magvakat, diót, mandulát.

Együtt élményt varázsolhatunk a grillezésből!Az italokról sem szabad megfeledkezni. Hígított gyümölcslevek, kombucha, vízikefír vagy hűsítő mentatea mind remek választás lehetnek alkoholmentes frissítőként.

A Lidl tavalyi adatai is jól mutatják, milyen népszerű program lett nálunk is a szabadtéri sütögetés. A 2024-es grillszezonban közel 6 milliárd forint értékben vásároltak grilltermékeket az áruházlánc üzleteiben. A siker nem véletlen. A grillezés a finom falatok mellett, közös élmény, és tökéletes alap a jó beszélgetésekhez.

Jól jönne egy jó recept is a következős sütögetésre? ezt próbáljátok ki:

Steak ecetes sültburgonyával, fűszervajjal

Steak – Hozzávalók:

4 x 120–160 g marha hátszín vagy rib-eye
Kania só, frissen őrölt bors
Vita D’or olaj
3–4 gerezd fokhagyma
2–3 szál friss kakukkfű
15 dkg Pilos vaj

Ecetes sült burgonya – Hozzávalók:

A steak sütése után maradt vaj-olaj keverék
4 db közepes sütni való burgonya
2 babérlevél
1 szál rozmaring
1 kisebb fej fokhagyma
2 db salottahagyma
2–3 ml rizsecet
4–5 ml Primadonna olívaolaj
Lecsepegett sült kápialé
Só, bors
Pár levél rukkola

Fűszervaj – Hozzávalók:

4 db kápia paprika
250 g Pilos vaj
½ ek Kania mustár
4 szál tárkony, aprítva
1 csokor petrezselyem, aprítva
1 ek kapribogyó, aprítva
Só, cayenne bors, őrölt bors
½ citrom héja és leve”

Együtt élményt varázsolhatunk a grillezésből!Steak – Elkészítés:

A húst legalább 30 perccel sütés előtt kivesszük szobahőmérsékletre.
Serpenyőt hevítünk, kevés olajat adunk hozzá, és nagy lángon kérget sütünk a hús mindkét oldalára (~1 perc/oldal).
Ezután sózzuk, borsozzuk.
Áthelyezzük 120 °C-ra előmelegített sütőbe 6–10 percre, közben egyszer megfordítjuk.
Ha elkészült, pihentetjük.
Egy másik serpenyőben vajat olvasztunk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és kakukkfüvet.
A húst ebben az aromás vajban átfuttatjuk és locsolgatjuk.
Újabb 3–4 perc pihentetés után felszeleteljük és tálaljuk.

Ecetes sült burgonya – Elkészítés:

Kockára vágjuk, tepsibe tesszük.
Fokhagymát, babért, rozmaringot vaj-olaj keverékkel felforrósítunk, ráöntjük.
Lefedve 120 °C-os sütőben sütjük 30–40 percig.
Rizsecetes–olívaolajos vinaigrette-et készítünk salottával.
A burgonyát serpenyőben aranybarnára pirítjuk, és összeforgatjuk a vinaigrette-tel és rukkolával.

Fűszervaj – Elkészítés:

Kápiát sütőben feketére sütjük, lefóliázzuk, majd lehúzzuk a héját.
A vajat mustárral, fűszerekkel, kaprival, citromhéjjal és kápiával kihabosítjuk.
Hengerbe formázzuk, hűtőbe tesszük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top