nlc.hu
Gasztro

Ez a saláták legrosszabb összetevője: sokan hozzáadjuk, de valójában csak tönkretesszük az ízét!

A friss hozzávalókból elkészített saláta remek lehet ebédre, vagy vacsorára. De vajon tudjuk, hogy mi az az összetevő, amit nem lenne szabad beletenni?
saláta

Magda Gessler séf évek óta osztja meg praktikáit, receptjeit és trükkjeit a közönséggel. Most azt mondja, hogy  bizony egy egyszerű zöldségsalátát is el lehet rontani. Egy meglepő, de népszerű hozzávaló ugyanis tönkrevágja az egész ételt.

Gessler egyik kedvenc zöldségsalátája így áll össze: főtt burgonya, sárgarépa, savanyú uborka, zöldborsó és keményre főtt tojás. A „titkos” lépés? Az elkészült salátát egy éjszakára hűtőbe rakja, hogy az ízek összeérjenek.

De mégis melyik az a hozzávaló, amit a séf szerint soha ne adjunk hozzá salátához?

A vöröshagyma.

A séf rámutat, hogy a hagymában zajló fermentációs folyamatok kellemetlen szagot eredményezhetnek, és akár még a gondosan elkészített salátát is teljesen elrontják.

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top