Joghurtos csirke
Hozzávalók:
Elkészítése
A zöldségeket folyóvízben megmossuk, a salátaleveleket alaposan átnézzük, hogy semmiféle szennyeződés ne maradjon rajtuk, majd
a vizet mindegyikről leitatjuk. A paradicsomokat gerezdekre vágjuk, az uborkát tetszőlegesen felkarikázzuk vagy kis hasábokra vágjuk,
a salátalevelek egy részét összetépkedjük. A főtt húst kis kockákra összevágjuk. A túrót joghurttal összekeverjük, sóval, őrölt szerecsendióval, finomra vágott zellerzölddel és snidlinggel fűszerezzük.
A túrós joghurtba beleforgatjuk a felkockázott húst, és a zöldségeket, de vigyázzunk, hogy össze ne törjük. Salátalevéllel bélelt tálkában tálaljuk.
Jó tanács:
A fejessaláta miatt mindig fogyasztás előtt készítsük, mert ha sokáig áll, a salátalevél összeesik benne. Önálló fogásként is tálalhatjuk, olyankor friss péksüteménnyel vagy pirítóssal is fogyaszthatjuk.
Málnás babapiskóta
Hozzávalók:
Elkészítése
A málnát megmossuk, szűrőben lecsöpögtetjük, majd papírtörlőn leszárítjuk. A tejfölt porcukorral, vaníliás cukorral és kevés citromlével ízlés szerint ízesítjük, és addig kevergetjük, amíg a cukorszemcsék teljesen elolvadnak. Adagonként négy darab babapiskótát lerakunk egymás mellé egy desszertes tányérra, és meglocsoljuk ízesített tejföllel. Néhány szép málnaszemet félreteszünk a díszítéshez, a többit elosztjuk
a tejfölös piskótákon. A következő réteg ismét négy babapiskóta, melyet újra meglocsolunk ízesített tejföllel. A desszertet néhány órára vagy egész éjszakára hűtőbe rakjuk, hogy a tészta megpuhuljon. Másnap tejszínhabbal, málnaszemekkel, citromfűvel díszítve tálaljuk.
Jó tanács:
A desszertet adagonként készítsük, arra a tányérra, amelyiken szervírozni fogjuk. Tejföl helyett joghurttal is elkészíthetjük, sőt ha gyümölcsjoghurtot használunk, akkor csak pár szem gyümölcs kell
a díszítéshez.