nlc.hu
Életmód

Vaj helyett ezt tedd az almás pitébe, hogy omlósabb legyen a tészta!

Itt a kulcs az almás pite receptjéhez!
almás pite, fotó: Getty Images

A nagyiféle almás pite titka egyrészt az egyszerűségében rejlik, másrészt abban, hogy vaj helyett valami mást használt. Érdemes erre cserélni a vajat, egyben ki lehet vele váltani, ráadásuk sokkal omlósabb és finomabb is lesz tőle a tésztája.

Az almás pite omlós tésztájának a titka a zsiradék. Nemcsak azért fontos, hogy porhanyóssá tegye, hanem meg is ízesítse azt. A margarin sok ízt nem tud kölcsönözni a tésztának, a vaj már inkább, ám ami az utánozhatatlan aromát adja az almás pitéhez, az a házi zsír – hívja fel a figyelmet a Mindmegette.hu cikke.

A leggyakrabban sertészsírt használtak hozzá. A sült zsír azonban még csodálatosabb aromát ad a tésztának, akárcsak a kacsa- vagy libazsír. Minél ízesebb a zsír, annál finomabb az almás tészta – jegyzi meg a portál.

A klasszikus almás pite amúgy a megfelelő fajta almától és a fahéjtól lesz igazán finom, de azért figyeljünk arra, hogy ne essünk túlzásokba, különben keserű és nyúlós lesz a töltelék.

Kiemelt fotó: illusztráció, Getty Images

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top