nlc.hu
Aktuális

Tíz magyar étterem kapott idén Michelin-csillagot: Rácz Jenő és Sárközi Ákos is ünnepelhet

Megvan a friss Michelin-lista. Kiderült, melyek most a legjobb magyar éttermek.
Tíz magyar étterem kapott idén Michelin-csillagot - Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Tíz magyar étterem kapott Michelin-csillagot a Michelin Guide francia étteremkalauz csütörtök esti budapesti díjátadóján – számolt be az MTI. Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig egy Michelin-csillagot nyert el idén.

Az értékelés alapjául az alapanyagok minősége, a technikai tudás, a séf személyiségének megjelenése az ételekben és az ízek harmóniája szolgált.

Az idén egy Michelin-csillagot kapott a 42 (Esztergom), a BABEL (Budapest), a Borkonyha Winekitchen (Budapest), a Costes (Budapest), az Essencia (Budapest), a Pajta (Őriszentpéter), a Rumour (Budapest) és a Salt (Budapest) étterem.

Rácz Jenő és Sárközi Ákos is ünnepelhet:

A fenntarthatóságért járó Michelin Zöld Csillagot idén az őriszentpéteri Pajta érdemelte ki, az év nyitása pedig Gerák Máté Padi nevű rátkai étterme lett, amely felkerült a Selected Restaurants válogatásba is.

A legjobb szervizért járó díjat az UMO Budapest nyerte el, a legjobb fiatal séfnek járó díjjal Pallag Dávidot (Rutin, Budaörs) tüntették ki, míg a legjobb sommelier Varga Norbert (Stand, Budapest) lett.

A kiemelkedő ár-érték arányú Bib Gourmand ajánlást kiérdemelte a budapesti Cabrio étterem és a 94’ Konyha & Bar (Budapest).

Eddig Magyarországon 2 két Michelin-csillagos étterem, 8 egy Michelin-csillagos, 6 zöld csillagos, 13 Bib Gourmand-díjas és 55 Michelin által ajánlott étterem van.

Kiemelt fotó: MTI/Máthé Zoltán

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top