Hozzávalók:
20 dkg liszt
2 db tojás
egy kiskanál sütőpor só
kb. 1, 5 tej
kb. 3 dl szódavíz
egy fej vöröshagyma
olaj
1 db paprika
1 db paradicsom
2 kiskanál fűszerpaprika
2 dl tejföl, főtt csirkehús
Elkészítés:
A lisztből, tojásból, egy csipet sütőporból, tej, szódavíz és egy csipetnyi só hozzáadásával készíts palacsintákat. Az apróra vágott hagymát két evőkanál olajon párold üvegesre, majd a tűzről lehúzva szórd meg fűszerpaprikával. Önts hozzá 1-1, 5 dl vizet, majd visszatéve a tűzre add hozzá a kockára vágott paprikát, paradicsomot, a felaprított főtt csirkehúst és párold a zöldséget puhára. Keverj bele 2 evőkanál tejfölt. Ezzel a raguval töltsd meg a palacsintákat úgy, hogy a hús szaftja visszamaradjon. Hajtsd össze háromszög alakúra (kétszer kell a palacsintát félbe hajtani). A megmaradt szafthoz add hozzá a maradék tejfölt, rottyantsd össze és locsold meg vele a palacsintákat.
Természetesen maradék paprikáscsirkéből, vagy pörköltből is elkészíthető.