Aktuális

Nõnek lenni: küldetés

– A legfontosabb szerintem az, hogy lehetünk bárkik, betölthetünk bármilyen küldetést, de ahogy van meleg és hideg, Nap és Hold, úgy van egymás mellett, egymást kiegészítve és feltételezve férfi és nõ – mondja Wieber Orsolya.





A hét témája a Nők Lapjában:
Milyen nőt neveljek a lányomból?


Egy anya bőszen fogadkozik, hogy a lányát majd nem teszi tönkre egyetlen férfi fedőnevű szörnyeteg sem! A másik a burokra esküszik. Az egyik tini húslevest főz, a másik azt sem tudja, hol tartják otthon a lisztet. – Maradi volnék? – kérdezi az anya, amikor kiderül, tizenhét éves lánykája egyetlen az osztályban, akinél nem alhat ott a barátja…

További írások:
• “Szeretném, ha önállóbb lenne” »
• A ruha is teszi »
• Az okos lány »

Az összeállítást készítették:
Hulej Emese, Dudics Emese, Szalóczy Ibolya és Wlcsek Anna 

Orsolya, akit modellként ismertünk meg, jelenleg újságíróként és asztrológusként harmadik könyvén dolgozik. Pontosabban, most otthon van a hároméves Rózával és a két hónapos Lóránddal.

– Anya és Róza világa más, mint apáé és Lórándé, szeretném, ha ezt megértené a lányom. Mi vagyunk, akik járjuk kosárkával az erdőt, főzünk, mosunk, mosogatunk, végezzük a mindennapi beavatási szertartásokat. Mi tudjuk, hogy a tejes pelenkát jéghideg vízben tökéletesen ki lehet mosni, és azt, hogy a tejbegrízt kevergetni kell. Már Róza is érzi, hogy ez a mi feladatunk, hozza a kis székét, segít.

Apa elmegy reggel, teszi a dolgát, mi pedig várjuk. És reggel erősebben, kipihenten tud elmenni, mert csak egy nő tud valódi töltekező erőt adni. Ma az a lázadó, aki felvállalja a tradicionális, ősi értékrendet, én ezt teszem. Dolgoztam mindig, jártam-keltem a külvilágban, de ilyen erősnek és boldognak még nem éreztem magam. Szeretném, ha Róza is átélné ezt, ha a nőiséget természetesen élné meg, nem küszködne vele. Ha megtalálná mindebben a sikert. Mi fontos még? Hogy szépen beszéljen, tudjon viselkedni, tudja, hogy vannak határok. Nő legyen. Erős, ellágyulni képes, a Teremtőtől kapott feladatát ismerő és gyakorolni képes nő.

A témáról bővebben a Nők Lapja május 31-én megjelenő 22-es számában olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top